Dertiende editie van IJsseltheaterfietstocht

Muziek en theater op verrassende locaties bij Olst en Wijhe en aan de overkant van de IJssel

OLST – Op zaterdag 25 en zondag 26 mei vindt de dertiende editie van de IJsseltheaterfietstocht plaats in de omgeving van Olst en Wijhe en aan de overkant van de IJssel. Elke dag is er een nieuwe route en andere optredens met kunst en voorstellingen op ongewone locaties. Deelname is gratis; wel wordt er om een vrije gift gevraagd. De deelnemers kunnen genieten van theater, dans, acrobatiektheater, cabaret, verteltheater, muziek en muziektheater. Voor elk wat wils: artiesten uit binnen- en buitenland, maar ook uit eigen streek.

Op zaterdag zijn er shows/voorstellingen van singer-songwriters Peter van Vleuten en Ruud Fieten. Dans en acrobatiektheater komt van de Franse groep Compagnie Le Grand O en de Argentijn Adriano Cangemi. Maar ook zijn de Zwolse Jules van Rijn met een vertelling en een cabaretvoorstelling van Piepschuim te zien. Verder verzorgt theateratelier ToiToiToi een voorstelling over bijzondere campinggasten in de buurt van Veessen.

Op zondag volgen shows/voorstellingen van Marjolein Meijers met haar begeleiders Walter en Onno Kuipers, het duo Hero Music uit Breda en de Volendamse singer-songwriter Case Mayfield. Ook is er muziek- en verteltheater van respectievelijk Hanneke Evink en Matrose, die dieper in de Zuiderzeewet duikt. Verder is er de voorstelling ‘Vers van het Land’, een afstudeerproject van Nikki Terberg en acrobatiek met een eenwieler van Tobit & Jasmijn.

Starten

Starten kan zaterdag om 10.00 uur bij Lifestyle de Olsterhof in Olst; Café ‘t Praothuus in Wijhe en Hotel Café Camping IJsselzicht in Veessen. Het is ook mogelijk om later ‘in te stappen’, maar dan krijgt men niet meer alle voorstellingen te zien. Bij de Olsterhof kan dat om 13.00 en 15.15 uur; bij ‘t Praothuus om 11.25 en 14.55 uur en bij IJsselzicht om 11.35 en 13.30 uur.
Starten kan zondag om 10.00 uur bij de Olsterhof (instappen om 11.30 en 14.30 uur), Café ’t Praothuus (instappen om 12.30 en 15.15 uur) en Natuurcamping de Marsbelte in Wesepe (instappen om 12.15 en 14.15 uur). Daarnaast is het ook weer mogelijk om op te stappen bij IJsselzicht. De start is daar echter al om 9.40 uur. Verder kan men rond 13.30 uur ‘instappen’ bij Camping ’t Haasje.

Kijk voor meer informatie op staging2.theaterlangsdeijssel.nl

Kader met raster: Proeverij

Eten & Drinken BIJRipperda, Proeverij Maalderij Bakkerij Bökkers Mölle en Boerderij De Riet hebben de handen in elkaar geslagen voor een braderie met proeverijen op zaterdag 25 mei. Bij goed weer schuiven de deelnemers aan bij lange tafels die buiten bij BIJRipperda staan opgesteld. Op het menu staat een seizoenssoep, een proeverij van stoofpotjes (vis en vlees) met bijpassende garnituren en een toetje. Tussendoor zijn er optredens van Helen Botman en Peter van Vleuten. Zij spelen onder andere liedjes uit hun programma ‘Love Letters’, dat eerder twee keer in de gemeente Olst-Wijhe was te zien. Aanvang is om 18.30 uur. Kaarten voor de proeverij kosten 20 euro. Reserveren via staging2.theaterlangsdeijssel.nl.