De projectsubsidie voor cultuur staat open

REGIO – Een leuk nieuw creatief idee? Een prachtig cultureel project waar iedereen aan mee kan doen? Kunst voor kinderen? Samenwerking met een andere organisatie binnen een creatief project? Maak gebruik van de projectsubsidie Cultuur van de gemeente Raalte.

De projectsubsidie Cultuur stimuleert een vernieuwend en samenhangend cultureel aanbod, laagdrempelige activiteiten voor een brede doelgroep, cultureel ondernemerschap en cultuur educatieve projecten. Alleen projecten die buiten de reguliere activiteiten van uw vereniging of organisatie vallen komen in aanmerking voor de subsidie. Ook dient het project cultuurdeelname (participatie) te stimuleren. De deelnemers dienen actief mee te kunnen doen. De regeling bestaat uit een 50% financiering met een maximum van 4.000 euro. De andere helft van de financiering dient via een ander kanaal verkregen te worden.

De cultuursubsidie aanvragen

De aanvragen kunnen het gehele jaar door worden aangevraagd. Aanvragen die hoger zijn dan 1.251 euro worden echter drie keer per jaar beoordeeld; in maart, juni en oktober. Aanvragen voor de beoordeling van juni dienen vóór 1 juni binnen te zijn. Wilt u de gemeentelijke subsidie aanvragen? Vul dan het aanvraagformulier op staging2.raalte.nl/subsidies in. Hier vindt u ook de Subsidieregeling Sociaal beleid 2019 met de randvoorwaarden waaraan de subsidieaanvraag moet voldoen. De aanvraag, met projectplan en -begroting, wordt vervolgens beoordeeld door de Culturele Adviesraad Raalte. Op basis van dit advies neemt de gemeente een besluit over het toekennen van de subsidie.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de subsidie? Of bent u op zoek naar aanvullende mogelijkheden om uw cultuurproject te financieren? De gemeente kent naast de projectsubsidie Cultuur ook de subsidies ‘cultuurarrangement’ (gericht op cultuureducatie en -deelname door de jeugd, erfgoed, cultureel ondernemerschap en vrijwilligersondersteuning), ‘cultureel erfgoed’ (advieskosten) en ‘culturele evenementen’ (in de openbare ruimte zonder de mogelijkheid tot het heffen van een toegangsprijs en horeca-inkomsten). Meer informatie over de subsidiemogelijkheden vindt u op staging2.Raalte.nl. Ook kunt u contact opnemen met de cultuurmakelaar van de gemeente Raalte, Eléon de Haas. U bereikt Eléon de Haas via raalte@cultuurmakelaar.com of 06 – 23040169.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.