Home / Sallandcentraal / Dans en acrobatiek van Compagnie le Grand O tijdens IJsseltheaterfietstocht

Dans en acrobatiek van Compagnie le Grand O tijdens IJsseltheaterfietstocht

OLST – Het Frans-Nederlandse duo Compagnie le Grand O presenteert op zaterdag 25 mei, tijdens de IJsseltheaterfietstocht, de voorstelling ‘Souvent je regarde le ciel’ (ik kijk vaak naar de lucht).

Compagnie le Grand O is ontstaan in 2017. Danseres Gioia en acrobaat Tom werken veel in Frankrijk, maar onder andere ook in België, waar ze afgelopen najaar een prijs wonnen voor aanstormend talent op festival ‘les Tailleurs’. De voorstelling ‘Souvent je regarde le ciel’ is oorspronkelijk geschreven in het Frans met muziek gezongen in vijf verschillende talen/dialecten (Fries, Bretons, Yiddish, Grico en Armeens). Voor Gioia als Nederlandse is het extra leuk, en ook bijzonder, om in haar eigen moederland te zijn en haar werk hier te kunnen delen. Ook al is zij Amsterdamse, en tot haar grote schande bekent ze nog nooit in het Sallandse en Veluwse IJsselgebied te zijn geweest, toch voelt het voor haar een beetje als naar huis gaan. Zelfs Tom (Fransman) heeft zich inmiddels op een snelcursus Nederlands gestort om een beetje te kunnen integreren.
De nieuwe editie van de jaarlijkse IJsseltheaterfietstocht vindt plaats op zaterdag 25 en zondag 26 mei. De deelnemers maken een fietstocht langs diverse locaties, waar theatervoorstellingen en andere culturele activiteiten plaatsvinden.

Voor meer informatie: www.theaterlangsdeijssel.nl en http://compagnielegrando.com.

Lees ook

Lezing in Langhuus over stoomhoutzagerij

WIJHE – Stichting Wilpsche Stoomhoutzagerij Wilpsche Dijk verzorgt op dinsdag 28 september een lezing in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.