D66 Stemtafel: Sterker met Europa

OLST – Op zaterdag 18 mei staat de D66 Stemtafel in Olst met de stelling: Sterker met/zonder Europa. Kandidaat Europees Parlementariër Vic van Dijk gaat het gesprek met u aan. De Stemtafel zal van 14:30 tot 16:00 staan bij de Plus/Action.

Op donderdag 23 mei zijn de Europese verkiezingen. Verkiezingen over de richting van de Unie. D66 kiest vóór Europa. Voor een sterk Nederland hebben we meer, en beter, Europa nodig, niet minder. Ook zijn er partijen die denken dat Nederland beter af is in isolatie. Wat is uw stelling; is Nederland sterker met óf zonder Europa?

3 REACTIES

 1. Ja, we hebben Europa nodig.
  Nee, niet dit Europa waar volksvertenwoordigers zichzelf riant belonen, waar mensen uit zijn op macht. Geen Europa dat bepaalt of er ook kromme komkommers moen zijn. Geen Europa waar de Nederlandse pensioenen onder druk staan omdat Fransen, Italianen en Grieken al jong riante pensioenen hebben, soms al met 55 jaar. Geen Europa waar Polen die in Nederland 2 maanden werken en vervolgens recht hebben op 6 maanden WW.
  Wat mij betreft het Europa van de EEG, zonder de enorme landbouwsubsidies.
  Nier meer Europa, maar minder en beter op economisch gebied en veiligheid.

 2. Europa is een werelddeel. D66 vermengt de begrippen EU en Europa valselijk en tracht het synoniem te maken. Dat is verwerpelijk.

 3. Geen EU, dus liever opgeslokt worden door Azie en VS? Globalisering is een feit. We moeten wel, maar kunnen een en ander wel veranderen oa in de argumentatie van Henny.
  Ander punt, iedereen klaagt dat de polen en oostblokkers onze banen afnemen. WIE huurt die goedkope krachten in, daar horen we nooit wat over.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.