Home / Uncategorized / Concert jubilaris Everhard Zwart in W.H. Zwart Hal

Concert jubilaris Everhard Zwart in W.H. Zwart Hal

LEMELERVELD – In het kader van zijn 40- jarig jubileum als concert-organist bespeelt Everhard Zwart op zaterdag 1 juni in de W.H.Zwart Hal het prachtige Monarke Orgel. Organist Thomas Aberg componeerde speciaal voor dit 40-jarig jubileum, een Toccata. Het concert begint om 20.00 uur.

De concertprogramma’s van Everhard Zwart bieden altijd werken van de beroemde orgelcomponisten. Everhard Zwart heeft een voorliefde voor de Frans romantische orgelliteratuur, maar is ook een majestueus vertolker van Bach, Reger, Liszt of andere beroemde componisten zoals Händel of Mendelssohn. In 2008 ontving Everhard Zwart voor al zijn werkzaamheden en totale muzikale inzet een Koninklijke onderscheiding en werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. In 2009 ontving hij in Parijs de medaille in Zilver van het “Societe Arts-Sciences-Lettres” voor zijn inzet voor de Franse Orgelcultuur.

Op het programma staan o.a.: Fantasia et Fugo c-moll (J.S. Bach), Sonate 1 (F.Mendelssohn-Bartholdy), Cantabilé en Grand Choeur (W. Reed) Fantasy a-minor (T. Ǻberg) en Toccata über den Choral “Allein Gott in der Höh’ sei Ehr”.

Reserveren is gewenst: 0572-371838 (Huetink), via: adhuetink@gmail.com of via de site. De entree bedraagt 13 euro, inclusief koffie/thee met koek en een drankje en hapje na afloop. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang. Het volledige programma is te vinden op de website: www.huetink-royalmusic.nl

Lees ook

Zwangerschapsblog: De kraamweek 

Zo zat ik 8 juni ’s middags nog op de verjaardag van mijn moeder en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.