‘Buitenspelen’ voor volwassenen: een dag vol bijzondere ervaringen in het bos bij Dalmsholte

DALMSHOLTE – Een bosgebied bij Boerderij Heileuver in Dalmsholte als speelterrein. Op zaterdag 8 juni organiseren Karin Gerfen en Renée Nieuwenstein daar een ‘Buitenspeeldag voor volwassenen’. Een ochtend met creatieve schrijfopdrachten en een middag waarin deelnemers hun eigen buitenbeeld in het bos maken met natuurlijk materiaal en verzamelingen.

Karin Gerfen en Renée Nieuwenstein organiseren culturele projecten en delen hun liefde voor de natuur. Ze roepen mensen op om eens een dag achter hun beeldscherm weg te komen en de telefoon op stil te zetten.

‘Buitenspelen’ begint op 8 juni om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Voor de lunch wordt gebruik gemaakt van verse streekproducten van de boerderij. Deelnemers wordt geadviseerd om kleding aan te trekken die tegen een stootje kan, want het bos waarin gewerkt wordt is ruig en vol spannende plekken.

Gezonde effect
Het gezonde effect van in de natuur verblijven heeft niet alleen te maken met het inademen van frisse lucht, of de prettige natuurlijke omgeving. Het gaat dieper: natuurervaring heeft een positief effect op de manier waarop onze hersenen werken. Alleen al in de natuur zijn, heeft aantoonbare gunstige effecten op het herstel bij stress en ziekte.

In het najaar van 2018 werd ‘Buitenspelen’ voor de eerste keer op de Lemelerberg georganiseerd. Een deelnemer gaf in haar evaluatie na afloop aan, blij en vrolijk te zijn geworden van deze dag in de natuur. De herontdekking van het speelplezier, zoals je dat vroeger had als je als kind onbekommerd buiten speelde, was een cadeautje. Een andere deelnemer merkte op weer met een frisse blik naar huis te gaan en ook noemden deelnemers het weldadige effect van de rust in het bos versus de energie van het creëren.

Aanmelden
Aanmelden voor ‘Buitenspelen’ kan door een mail te sturen naar buitenspelen19@gmail.com. Na aanmelding ontvangen deelnemers een bevestigingsmail met meer informatie. Deelnamekosten zijn 85 euro inclusief koffie/thee en streeklunch.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.