Brett: Münchhausen

Mijn vrouw en ik bezochten het Münchhausen-Museum in Bodenwerder. Dit Duitse dorp aan de oever van de Weser maakte een keurige maar enigszins vervallen indruk, iets wat mijn voorkeur heeft. Het museum bleek een onverwacht pareltje. Het leven van de Baron von Münchhausen was fascinerend en zijn sterke, ongelooflijke verhalen kropen via de museumvertelster onder mijn huid. Zo vloog de baron op een kanonskogel achter de vijandelijke linies en weer terug, reed hij mijlen op een half paard en trok hij zichzelf aan zijn eigen haren uit het moeras.

Later op de dag, nog steeds bedwelmd door de wereld van de baron, rende ik vanuit Landhotel Klosterhof het woud in. Duitse bossen zijn groener en dichter begroeid dan Nederlandse. De wind ruiste door de toppen van de naaldbomen. Vogels floten. Een specht hamerde een gat. Mijn tempo was laag. Maar mijn loopvreugde was hoog. Het pad werd smaller en donkerder. Mijn gymschoenen tikten op de bosgrond. Ik had geen idee waar ik heen liep. Wat maakte het ook uit? Moe kon ik rustig worden. Diep in het bos, op een open plek, dronk ik hijgend uit een vijver en masseerde mijn pijnlijke benen. Een hert met een kersenboom tussen zijn enorme gewei kwam uit het struikgewas en rolde me om in het lange gras. Toen ik overeind kwam stond de wereld op zijn kop maar voelden mijn benen als herboren. Ik begon opnieuw te rennen. Met mijn verse benen. De tijd rende met me mee. Eerst was er de zon. Later kwamen de sterrenhemel en de maan.
Toen ik weer arriveerde bij het hotel werd net het ontbijt geserveerd. Ik schoof aan. Mijn vrouw lachte geruststellend. ‘Je zult wel honger hebben.’
Ik pakte de grote, zilveren schaal met verse broodjes en propte me vol.

staging2.brettsnap.nl
brettcolumn@hotmail.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.