Brett: Brugverwarming

Trappend over de dijk op weg naar een nieuwe werkdag dacht ik nog even na over die van gisteren. En dan met name aan die conducteur die zich haastig tussen de reizigers door wurmde en de Albert Heijn indook nadat hij me had toegeschreeuwd: ‘Ik loop even door hoor want ik mag zo mijn vasten onderbreken!’ Werk en geloofs-hobby’s gaan prima samen.

Vlak voor Zwolle stond een rood/wit hek op de weg. Ik zag twee mannen die op hun knieën, als tapijtleggers, meterslange rubberen strips over het wegdek aan het uitrollen waren. Ik ploegde door de smalle berm en probeerde niet van het talud af te tuimelen. De verkeersregelaar, die wel enige afleiding kon gebruiken zo had ik het idee, begon een praatje: ‘Ja mijnheer, hier gaat u nog veel plezier van hebben de komende winter. Brugverwarming!’ Ik lachte, stak mijn duim op maar liet me natuurlijk niet in de maling nemen.

Even later toch maar even googelen. Wat bleek? De Hoevenbrug werd inderdaad van wegdekverwarming voorzien. Een woordvoerster van de gemeente Zwolle legde uit op RTV Oost: ‘Door de scherpe hellingshoek is de kans op onveilige situaties groot. De brug bevriest sneller en is daardoor extra gevaarlijk’. Het was een duurzaam project, uitgevoerd door Sweco Nederland en gesubsidieerd door de provincie Overijssel.

Dik twintig jaar fietsforens ik al over het bolle Hoevenbruggetje, in zomer en winter. Nog nooit raakte ik daar in een gevaarlijke situatie verzeild..

Niemand vraagt naar mijn mening maar die heb ik natuurlijk wel. Ik denk namelijk dat dat hele architectenbureau zich een hoedje lacht. En verder heb ik het flauwe vermoeden dat iemand bij de provincie een meer dan uitstekende relatie onderhoudt met ingenieursadviesbureau Sweco.

De volgende dag werd er geasfalteerd. Laat de winter maar komen.

staging2.brettsnap.nl
brettcolumn@hotmail.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.