Home / Sallandcentraal / Bijbelboek ‘Dwalen door verhalen’ voor De Hartkamp

Bijbelboek ‘Dwalen door verhalen’ voor De Hartkamp

RAALTE – ‘Dwalen door verhalen’ is een prenten- en verhalenboek bij de Bijbel voor mensen met geheugenproblemen. Dit boek werd vorige week dinsdag door Hans Beens en Henk Nijkamp, vrijwilligers van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) overhandigd aan Godelieve Pijpers, pastoraal werker en vrijwilligster Hanneke Vrieling van woonzorglocatie De Hartkamp.

Dwalen door verhalen is een kleurrijk boek om in gesprek te komen met mensen met geheugenproblemen. Het roept herinneringen op aan alledaagse momenten van vroeger en nu, met behulp van Bijbelverhalen. Dwalen door verhalen is geschreven en geïllustreerd door Hadewey Buitenwerf. Het boek is verdeeld in twintig thema’s, zoals eten, liefde en verzorging. Deze worden verbeeld in prenten en gekoppeld aan bijpassende Bijbelverhalen.

Ook zijn er bij elk thema gespreksvragen. Het boek helpt niet alleen mensen met geheugenproblemen, maar vormt ook een gespreksingang voor verzorgenden en familieleden. Dwalen door verhalen is voor iedereen te bestellen bij de meeste boekhandels, via internet of het Nederlands Bijbelgenootschap. Vanwege de grote vraag kan het zijn dat er sprake is van levertijden.

Lees ook

Natuurmomenten: Het verborgen meer

Sjaak Bruggeman deelt met enige regelmaat zijn natuurmomenten met ons. En altijd is er wel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.