Bewoners de Hilde openen een jeu de boules-baan

RAALTE – Op het speelveld achter de Hilde in Raalte-zuid is donderdag 16 mei officieel een jeu de boules-baan in gebruik genomen. Deze baan is door de bewoners zelf aangelegd met subsidie van gemeente, Kr8cht van Salland en de Rabobank en is bedoeld voor alle bewoners van de wijk Vloedkampen.

De wijk Vloedkampen is een wijk met relatief oudere bewoners. Om deze in beweging te houden en sociale contacten te stimuleren, ontstond het idee om een jeu de boules-baan te realiseren. De Hildebewoners zijn eerst gestart op een grasveld om te onderzoeken of er voldoende animo voor was. Al twee jaar doet een groot aantal bewoners in uiteenlopende leeftijden wekelijks mee aan een partijtje jeu de boules. Met subsidies van de gemeente Raalte, de Kr8cht van Salland en de Rabobank was het mogelijk om de benodigde middelen aan te schaffen. Twee volle zaterdagen hebben de bewoners hun handen uit de mouwen gestoken om de baan te realiseren.

Onder het genot van een hapje en een drankje is de baan officieel geopend door de initiatiefnemers. Zij hopen dat de baan door vele bewoners van de wijk Vloedkampen gebruikt zal worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.