Beiaardbespeling songfestivalhits vrijdagavond 17 mei

RAALTE – Als de traditionele marktbespeling op woensdagmorgen soms komt te vervallen, wordt voor de beiaardbespeling uitgeweken naar de koopavond op vrijdag en in dit geval treft dat bijzonder. In dit songfestivalweekend zal beiaardier Henk Veldman louter songfestivalhits spelen op het carillon in de toren van de Kruisverheffingskerk.

Tien winnende liederen waarvan vier Nederlandse winnaars en we hopen natuurlijk allemaal dat Duncan Laurence ons land dit weekend goed zal vertegenwoordigen en – zoals de bookmakers ons doen geloven – er werkelijk met de eerste prijs vandoor gaat. Ook zullen ‘Birds’ van Anouk en ‘Calm after the storm’ van The Common Linnets niet ontbreken. Twee heerlijke nummers, ook al haalden ze niet de eerste plaats. De winnende songfestivalliederen kenmerken zich doorgaans altijd door een pakkende melodie die zo sterk is dat je er niet omheen kunt.

Dit leent zich goed voor een vertolking op de beiaard. Henk Veldman verheugt zich om ze te spelen op het carillon van de Kruisverheffingskerk.

Vrijdagavond 17 mei, aanvang 19.30 uur:

‘Net als toen’ van Corry Brokken (1957)
’n Beetje’ van Teddy Scholten (1959)
‘De troubadour’ van Lenny Kuhr (1969)
‘All kinds of everything’ van Dana (1970)
‘Waterloo’ van Abba (1974)
‘Ding a dong’ van Teach-Inn (1975)
‘Hallelujah’ van Milk & Honey (1979)
‘Ein bißchen Frieden’ van Nicole (1982)
‘Amar pelos dois’ van Salvador Sobral (2017)
‘Arcade’ van Duncan Laurence (2019)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.