Raalte klaar voor 24e editie Vital Centre Raalte Run

RAALTE – Vital Centre en AV Salland presenteren op vrijdag 17 mei de 24e editie van de Vital Centre Raalte Run. De organiserende partijen verwachten dat het aantal deelnemers dit jaar weer zal groeien. Bovendien lopen enkele sporters van hoog niveau mee. De start en finish is bij het Vital Centre Raalte.

De Vital Centre Raalte Run, zoals de loop na enkele naamswijzigingen heet, is een hardloopwedstrijd voor zowel de recreatieve als de prestatieloper. Ruim zestig vrijwilligers helpen mee om het evenement tot een succes te maken. Langs de route(s) zorgen DJ’s voor opzwepende beats. Enkele jaren geleden is het parcours door de Atletiekunie opgemeten, waardoor de zekerheid wordt geboden dat de vermelde afstand correct is.

Bij de 5 km (19.15 uur), 10 km (19.10 uur) en 10 mijl (19.10 uur) zijn er in drie verschillende leeftijdscategorieën geldprijzen te winnen. Ook zijn er op die afstanden prijzen voor de beste Raaltese en Raaltenaar. De 10 mijl is een populaire afstand bij lopers omdat deze wedstrijd uitstekend past in het trainingsschema van de Halve Marathon van Zwolle.

Tevens is er sinds een aantal jaren de bedrijvenloop (als onderdeel van de 5 km). Daarvoor hebben zich alweer enkele teams ingeschreven. Een sportieve manier van teambuilding om daarna onder het genot van een hapje en drankje na te genieten en bij te kletsen. Een team dient te bestaan uit drie of vier lopers (m/v). De tijden van de drie snelste lopers worden bij elkaar opgeteld voor het eindklassement. Middels een compensatiefactor kunnen de vrouwen de uitdaging om de snelste tijden met de mannen aan. De lopers worden ook opgenomen in het individuele eindklassement.

De jeugd kan meedoen op de volgende afstanden: 1 km (18.15 uur) voor de jongens van 6 t/m 9 en de meisjes van 10 t/m 12 jaar en de 2 km (18.30 uur) voor de jongens van 10 t/m 13 en de meisjes van 14 t/m 16 jaar. De eerste drie lopers van elke leeftijdscategorie worden gehuldigd. Iedere deelnemer aan de jeugdloop ontvangt een aandenken en een appel.

De deelnamekosten voor de jeugdafstanden bedragen 1 euro; voor de 5 km 5 euro (7,50 euro bij na-inschrijving) en voor de 10 km en 10 Engelse Mijl 7,50 euro (10 euro bij na-inschrijving). Na-inschrijven kan van 17.15 uur tot een half uur voor de start. Het is niet mogelijk om te pinnen, graag contant afrekenen. Voorinschrijven is mogelijk via staging2.vitalcentreraalterun.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.