Vital Centre Raalte Run klaar voor 24e editie

RAALTE – Na weken van voorbereiding is het aanstaande vrijdag zover: het startschot van de Vital Centre Raalte Run. Vital Centre en AV Salland presenteren die dag de 24e editie van dit loopevenement.

In 2018 deden er in totaal vierhonderd deelnemers mee, verdeeld over vijf verschillende afstanden. De organiserende partijen verwachten dat het aantal deelnemers dit jaar weer zal groeien. De start en finish is bij het Vital Centre Raalte. Het plezier en de gezelligheid vormen volgens de organisatie de belangrijkste ingrediënten voor het succes van de loop.

De Vital Centre Raalte Run, zoals de loop na enkele naamswijzigingen heet, is een hardloopwedstrijd voor zowel de recreatieve als de prestatieloper. Ruim zestig vrijwilligers helpen mee om het evenement tot een succes te maken. Langs de route(s) zorgen DJ’s voor opzwepende beats. Enkele jaren geleden is het parcours door de Atletiekunie opgemeten, waardoor de zekerheid wordt geboden dat de vermelde afstand correct is.

Bij de 5 km (19.15 uur), 10 km (19.10 uur) en 10 mijl (19.10 uur) zijn er in drie verschillende leeftijdscategorieën geldprijzen te winnen. Ook zijn er op die afstanden prijzen voor de beste Raaltese en Raaltenaar. De 10 mijl is een populaire afstand bij lopers omdat deze wedstrijd uitstekend past in het trainingsschema van de Halve Marathon van Zwolle.

Tevens is er sinds een aantal jaren de bedrijvenloop (als onderdeel van de 5 km). Daarvoor hebben zich alweer enkele teams ingeschreven. Een sportieve manier van teambuilding om daarna onder het genot van een hapje en drankje na te genieten en bij te kletsen. Een team dient te bestaan uit drie of vier lopers (m/v). De tijden van de drie snelste lopers worden bij elkaar opgeteld voor het eindklassement. Middels een compensatiefactor kunnen de vrouwen de uitdaging om de snelste tijden met de mannen aan. De lopers worden ook opgenomen in het individuele eindklassement.

De jeugd kan meedoen op de volgende afstanden: 1 km (18.15 uur) voor de jongens van 6 t/m 9 en de meisjes van 10 t/m 12 jaar en de 2 km (18.30 uur) voor de jongens van 10 t/m 13 en de meisjes van 14 t/m 16 jaar. De eerste drie lopers van elke leeftijdscategorie worden gehuldigd. Iedere deelnemer aan de jeugdloop ontvangt een aandenken en een appel.

De deelnamekosten voor de jeugdafstanden bedragen 1 euro; voor de 5 km 5 euro (7,50 euro bij na-inschrijving) en voor de 10 km en 10 Engelse Mijl 7,50 euro (10 euro bij na-inschrijving). Na-inschrijven kan van 17.15 uur tot een half uur voor de start. Het is niet mogelijk om te pinnen, het verzoek is om contant af te rekenen. Voorinschrijven is mogelijk via staging2.vitalcentreraalterun.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.