WO2 Café in bibliotheek Raalte

RAALTE – RTV Oost en het Historisch Centrum Overijssel (HCO) presenteren op vrijdagochtend 12 april een WO2 Café in bibliotheek in Raalte. De organiserende partijen zijn op zoek naar verhalen en materialen die samenhangen met de bevrijding. Dit in het kader van de viering van 75 jaar vrijheid in 2020.

Het WO2 Café doet in totaal vijftien Overijsselse bibliotheken aan. Op elke locatie helpen deskundigen de verhalen en objecten te duiden. In Raalte verlenen ook leden van de Historische Vereniging Raalte en Omstreken hun medewerking. Het WO2 Café duurt daar van 12.00 tot 14.00 uur.
Een selectie van de verhalen wordt openbaar gemaakt via diverse kanalen waaronder het cultuurhistorische platform MijnStadMijnDorp. RTV Oost maakt een registratie van deze WO2 Café-tour. De meest bijzondere verhalen krijgen een plek tijdens de bevrijdingstour in 2020.
Het WO2 Café is de start van het lustrumprogramma 75 Jaar Vrijheid Overijssel, een initiatief van Platform WO2 Overijssel bestaande uit Memory Museum, Informatiecentrum Canadese Begraafplaats, Historisch Centrum Overijssel, Bevrijdingsfestival Overijssel, in samenwerking met RTV Oost. Het WO2 Café is een samenwerking van Historisch Centrum Overijssel, Rijnbrink, de Overijsselse bibliotheken en RTV Oost en wordt gefinancierd door Provincie Overijssel. Meer informatie over het WO2 Café en de touragenda is te vinden op staging2.overijsselviertvrijheid.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.