Willem de Just uit Raalte benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

OLST/RAALTE – Zondag ontving Willem de Just uit Raalte een koninklijke onderscheiding tijdens een bijzondere kerkdienst in de Dorpskerk in Olst.

De dienst stond in het teken van de 45 jaar dat hij vrijwillig organist is van de Protestantse Gemeente Olst. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Ton Strien van Olst-Wijhe speldde De Just het lintje op. Sinds 1974 begeleidt de Raaltenaar, de wekelijkse eredienst van de Protestantse Gemeente Olst en ondersteunt bovendien rouw- en trouwdiensten. Hij verleent zijn medewerking als cantor-dirigent aan de repetities en uitvoeringen van de cantorij.

Willem de Just die vanaf 2014 gastheer en gids is bij het Nationaal Orgel Museum in Elburg, organiseert en begeleidt sinds 1975 de jaarlijkse Kerst-zangdienst. Voor Kerst en Pasen en in de zomermaanden, bespeelt hij op vrijdag en zaterdag het orgel, tijdens de openstelling van de Dorpskerk. Het onderhouden van het orgel doet hij samen met de orgelbouwer.

Sinds 2005 is De Just vrijwilliger bij de stichting Internationale Orgelreizen. Deze stichting organiseert jaarlijks een reis naar historische orgels, in Europa. Ook zit hij vanaf 2011 in het bestuur van de Koninklijke Vereniging van Organisten en Kerkmusici, afdeling Overijssel, waar hij zich bezighoudt met het jaarprogramma van de vereniging.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.