Wijhe beleeft feestelijke Koningsdag

WIJHE – Werd de vrijmarkt op zaterdagmorgen nog geplaagd door de regen: Koningsdag 2019 is in Wijhe afgelopen weekend sportief en feestelijk verlopen. Het Verenigd Comité Wijhe was er weer in geslaagd een heel gevarieerd programma voor jong en oud(er) samen te stellen.

Met de opening van de kermis op woensdag werd het dorp al voorbereid op de feestelijkheden. Op vrijdagavond deden vervolgens ruim 350 hardlopers, onder wie 150 kinderen, mee aan de vijfde editie van de Koningsloop. Na alle sportieve inspanningen was er tijdens Koningsnacht volop muziek in de horeca. Koningsdag zelf begon om 07.00 uur met het luiden van de klokken. Wie een half uur later nog niet wakker was, kon worden gewekt door de Wijhese muziekverenigingen Amicitia en de Wijhese Harmonie; zij deden een rondgang door het dorp. Burgemeester Ton Strien verrichtte de officiële  opening van Koningsdag tijdens de aubade op het Marktplein.

Waar de Koningsmarkt van Gastvrij Wijhe’s morgens nog last had van de regen, knapte het weer tegen de middag nog goed op. Reden voor veel inwoners en andere bezoekers om toch nog een rondje in het dorp te doen op zoek naar koopjes. Nieuw dit jaar was de dorpsquiz, waarop veel inwoners zich stukbeten. In de Nicolaaskerk waren ’s middags verder optredens van de Melodies, waarbij ook de Wijhese rapper Donutcare in actie te zien was. Tevens verzorgde toneelvereniging Tavenu de voorstelling ‘Indiaan Hotemetoot’.

In de Nicolaaskerk werden tijdens het avondprogramma de prijswinnaars van de fietspuzzeltocht bekend gemaakt en was er een optreden van Wiejes Kabaret. Koningsdag 2019 werd omstreeks 22.15 uur afgesloten met een groot vuurwerk bij het Slotpark.

Foto: Jan Amse

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.