Weggeefkasten in Olst: “Je brengt duurzaamheid in de praktijk”

OLST – Publieke open kasten waarin je anoniem kleine spulletjes kunt achterlaten voor een ander. Er stonden al een paar weggeefkasten in Olst, maar sinds zaterdag is er een nieuwe in de PLUS supermarkt bijgekomen. Het was op initiatief van Tineke Oostendorp-Kamphuis en Anna Claudia Wellner, die al een paar jaar actief zijn voor ‘Olst in Transitie’.

Foto: Jan Bos

“Duurzaamheid vind ik belangrijk. Als je goede spullen doorgeeft aan anderen en je eigen huis verrijkt met spullen waar weer iemand anders op uitgekeken is, breng je duurzaamheid in de praktijk”, zegt Anna Claudia. “We moeten er niet alleen over praten, maar het ook werkelijk doen”, vult Tineke aan.

Ron Vermaning van de PLUS is een uitgesproken voorstander van duurzame initiatieven. Hij was direct enthousiast over het idee voor de weggeefkast. “Vandaar dat we hem hebben gevraagd om op Paaszaterdag de officiële opening te doen. De stellingkast hebben we gekregen van Peter en Mariët Tiebot van de HUBO. Afgelopen vrijdag hebben we die in de hal van de PLUS gezet. We hopen dat veel mensen van de kast gebruik gaan maken, want het is zo leuk om te geven én te ontvangen.”

De nieuwe kast in het centrum van Olst biedt ruimte aan veel verschillende voorwerpen: van een mooi kopje, kannetje of halsketting tot een klein autootje, puzzel of voorleesboek. Het mag van alles zijn, als het maar in de kast past.

.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.