Week van Mooi Schoon: zes scholen Olst-Wijhe doen mee aan zwerfvuilopruimactie

WELSUM – Wethouder Marcel Blind van de gemeente Olst-Wijhe gaf maandag het startsein voor de Week van Mooi Schoon op OBS Dijkzicht in Welsum. De leerlingen van OBS Dijkzicht gaan deze week samen met 10.000 andere leerlingen uit 18 ROVA-gemeenten de straten op om de omgeving van hun school vrij te maken van zwerfvuil.

Voorzien van opvallende hesjes en handschoenen en gewapend met knijpertjes en vuilniszakken hebben de kinderen in de omgeving van de school zwerfvuil opgeruimd. Ze werden daarbij begeleid door leerkrachten. Het ingezamelde zwerfvuil wordt door ROVA opgehaald.

Inspireren

In Olst-Wijhe doen zes scholen mee aan de Week van Mooi Schoon. Marcel Blind is naar Welsum gekomen om het startsein te geven voor deze week bij OBS Dijkzicht. “We hopen dat jullie ook andere mensen inspireren met jullie actie. Als dank voor jullie inzet krijgt jullie school een speciaal cadeau.”, aldus wethouder Marcel Blind.

Alle scholen die dit jaar meedoen met de Week van Mooi Schoon ontvangen een bijzonder cadeau. De Plastic Soup Atlas van de Wereld, een boek vol met interessante informatie over de oorzaak en mogelijke oplossingen.

Week van Mooi Schoon

De Week van Mooi Schoon is samenwerkingsproject dat geïnitieerd is door ROVA. In samenwerking met 18 ROVA-gemeenten en scholen uit het basisonderwijs wordt zwerfvuil opgeruimd en worden de leerlingen bewustgemaakt van het belang van een schone leefomgeving.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.