Wandelmagazine nomineert Raalte voor Wandelgemeente van het jaar

RAALTE – Wandelmagazine Te Voet heeft Raalte genomineerd als Wandelgemeente van het jaar 2019. Verslaggevers van ‘te voet’ zijn afgereisd naar de gemeente en hebben ter plekke de mooiste route van de gemeente beoordeeld. Opsterland en Valkenburg aan de Geul zijn de andere genomineerden.

“De wandelroutes in Raalte gaan grotendeels over zandpaden en onverharde wegen”, schrijft het magazine. “De gemeente vindt wandelen een mooie manier om toeristen te trekken én de inwoners vitaal te houden.”

“Daarom is serieus werk gemaakt van het uitstippelen van aantrekkelijke routes door het coulisselandschap tussen de negen woonkernen van de gemeente. De wandelingen voeren langs eiken- en beukenlanen, langs weilanden met meidoornhagen en door de bossen van een viertal landgoederen. Zandweggetjes verbinden weilanden met paarden, pony’s en schapen.”

Wethouder Jacques van Loevezijn: “Ik ben erg trots op deze nominatie. Het bevestigt wat we hier in de gemeente al weten, namelijk dat je hier heerlijk kunt wandelen. Naast de vele wandelroutes worden er ook veel wandelevenementen georganiseerd, zoals de Sallandse Wandel Vierdaagse. Wandelen is niet alleen gezond, het verbindt ook.”

Iedereen kan tot en met 17 mei stemmen voor de favoriete wandelgemeente. Zowel de stem van de lezer als die van de redactie bepaalt uiteindelijk de winnaar voor de Wandelgemeente van het Jaar 2019.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.