VVD Raalte – Geen mega windmolens in de gemeente

De VVD wil geen grote windmolens toestaan binnen de gemeente Raalte. Dit statement maken de liberalen op het plan van Burgerbelangen om toch mega windmolens toe te staan.
“Wij vinden het niet te verkopen om ons prachtige landschap te ontsieren met torenhoge windmolens van honderden meters hoog. Door de ongunstige windstroming is het rendement laag, de inwoners willen het niet en het geeft overlast aan omwonenden door het geluid en de slagschaduw. Bovendien draaien windmolens nog steeds alleen op subsidie.” aldus Emiel Gerner namens de VVD.

Tijdens de Raadsvergadering van aanstaande donderdag wordt er gedebatteerd over de duurzaamheidsagenda van de gemeente Raalte. Dit naar aanleiding van een notitie van Burgerbelangen welke al ondersteund wordt door de andere linkse partijen. De Raadsfracties zullen zich onder andere uitspreken over de richtlijnen voor zonneparken, de rol van de gemeente en de CO2 doelstellingen.

“Wat ons betreft gaan we met een nuchtere en financieel verstandige blik met onze duurzaamheidsdoelstellingen aan de gang. Er zijn enorme ontwikkelingen en innovaties in de besparing en duurzame opwekking van energie. Wij willen geen beslissingen nemen waar we over 5 jaar weer spijt van hebben en nog 15 jaar aan vast zitten. Stappen zetten is goed, maar wel met gepaste snelheid en draagvlak. Met de voorstellen waar Burgerbelangen nu mee komt, schieten ze zelfs Groenlinks op links voorbij.”

11 REACTIES

 1. @Gert
  Of je krijgt een dikke rekening van Klaver?
  De subsidiewind wordt gewoon door jou betaald, direct of inderect.
  Uiteindelijk wordt kernenergie weer bespreekbaar en haalbaar.

  • @voorjaarsfietser
   Ja de windmolens draaien op wind, maar voordat ze kunnen draaien worden ze met smakken subsidies gebouwd.Dus hoe economisch efficient is windenergie?
   En de vraag blijft: wie wil ze in de achtertuin?
   Kijk in Drente, daar wordt het besluit genomen door mensen die niet in de buurt wonen van de plannen, alhowel ik de actie van de tegenstanders afkeur.

 2. @ Henny Ik zie nog steeds al die kinderen met protestleuzen van Deventer Zwolle of waar ook vandaan naar Amsterdam fietsen en terug om dan vervolgens naar Lelystad om met het vliegtuig op vakantie te gaan M.A.W.
  wat is de zin en onzin als wij niet zelf beginnen of maak het vliegreizen 10 x zo duur dat heeft meer effect dan een protestbordje

  • @Gert
   Als men in Nederland het vliegen -tig keer zo duur maakt, dan gaat men vliegen vanuit Dusseldorf (vanuit Salland bijna net zo makkelijk bereikbaar als Schiphol) of via Brussel. Als Nederlanders niet meer vliegen naar Zuid Europa, wat zou het effect zijn voor de Grieken en Spanjaarden, die het echt moeten hebben van toeristen. Straks weer bijlappen bij de Grieken?
   Trouwens, ik denk dat veel mensen met een wat smalle beurs graag op bij elkaar gespaarde vakanties willen, o.a. naar goedkope allin bestemmingen in Turkije
   Het ligt allemaal veel complexer. Schone vliegtuigen zou al enorm helpen.
   En als iedereen gewoon op vakantie blijft gaan ondanks enorme prijsverhogingen: wel geld, geen bijdrage aan milieu.
   Mag ik uit je reactie opmaken dat jij niet meer vliegt? Principieel?
   Ik blijf graag de wereld ontdekken, zelfs door te vliegen.

   • @Henny Gert bedoelt natuurlijk het vliegen wereldwijd 10x zo duur maken dat behoeft toch geen uitleg. Maar gewoon weer de vliegtarieven zodanig duur maken dat je de andere kant van de wereld bezoeken weer als een ‘reis’ gaat zien. En niet als keuze tussen Valkenburg of Australie omdat het even duur is. Voor 600 euro naar Thailand incl hotel, dat mag toch niet kunnen.

 3. Windmolens zijn vooral symboolpolitiek.
  Om aan de huidige elektriciteitsbehoefte te voldoen hebben we ongeveer 25.000 windmolens nodig.
  We hebben er nu 2.000. Als we ook nog eens gaan overstappen op electrisch rijden, warmte pompen en waterstofgas (wat heel inefficient wordt gemaakt met electriciteit) Hebben we er nog minimaal 25.000 extra nodig.
  En als ik dan zie hoe vaak die windmolens bij Deventer stil staan……

  Veel overlast voor een hele kleine druppel op een hele grote gloeiende plaat.
  Het wordt wat mij betreft kernenergie, zoals China en India doen, of aardgas zoals de rest van Europa doet.

 4. @ Henny Dit is een standaard al vaker gehoorde antwoord die ik had verwacht dat het principe huldigt van ik niet jij wel

 5. Vreemde jongens, de VVD. Ze willen geen windmolens, maar ze willen wel dat je straks met 130 km/u over de A35 dwars door Raalte kunt razen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.