VluchtelingenWerk zoekt taalvrijwilligers in Raalte

RAALTE – Wanneer een vluchteling in Raalte komt wonen is het belangrijk om de Nederlandse taal te leren. Veel vrijwilligers zetten zich hiervoor in.

Klassenassistenten en taalcoaches gezocht

Vluchtelingen en migranten leren de taal door het volgen van een inburgeringscursus. VluchtelingenWerk Oost Nederland biedt deze inburgeringscursussen in Raalte aan. Vrijwillige klassenassistenten zijn tijdens de lessen aanwezig, om de NT2 docent te ondersteunen. Ze begeleiden cursisten tijdens de uitvoering van opdrachten en stimuleren hen met het spreken van het Nederlands. Er worden vrijwilligers gezocht, die minimaal 1 dagdeel per week beschikbaar zijn; op woensdagmiddag, donderdagochtend of vrijdagochtend.

Ook is VluchtelingenWerk op zoek naar taalcoaches, die als aanvulling op de lessen, individuele taalbegeleiding willen geven aan de cursist, ca. 1,5 uur per week, op een tijdstip die beide partijen het beste uit komt.
Bij interesse kan contact worden opgenomen met Albert van wijk, via alvanwijk@vluchtelingenwerk.nl. Voor meer informatie zie het aanmeldformulier: https://staging2.vluchtelingenwerk.nl/oostnederland/vluchtelingenwerk-raalte

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.