Vijf grote paasvuren in gemeente Raalte gaan allemaal door

RAALTE – Woensdagmiddag werd al bekend dat het paasvuur van ’t Giet Vedan in Heino komend weekend door mag gaan. Nu laat de gemeente Raalte weten dat ook de overige vier grote paasvuren in de hens mogen.

Naast ’t Giet Vedan organiseren ook CV Sallands Zotten (Heeten), Buurtvereniging De Veldhoekers (Heino), Buurtwerkcommissie M’heem (Mariënheem) en Jeugdgroep AKSIE(Luttenberg) komend weekend een paasvuur.

De gemeente en brandweer hebben woensdag gesprekken gevoerd met de organisatoren over de aanvullende veiligheidsmaatregelen. Zo dienen de organisatoren voor extra blusmiddelen in de vorm van met water gevulde giertanken te zorgen, aansluitende percelen preventief nat te maken en niet meer hout aan te voeren dan wat er nu ligt. De verantwoordelijkheid ligt te allen tijde bij de organisatie van het paasvuur.

Afweging
Vanwege de vele kleine paasvuren is het volgens de gemeente niet mogelijk om voor elk paasvuur maatwerkafspraken te maken. Om het risico beheersbaar te maken is het aantal paasvuren in overleg met de brandweer teruggebracht naar de vijf bovengenoemde openbaar toegankelijke paasvuren. Voor het ontbranden van het materiaal van de overige paasvuren wordt een nieuwe datum gezocht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.