’t Giet vedan! Paasvuur Heino wordt aangestoken

HEINO – Opluchting in Heino. De vrijwilligers van carnavalsvereniging ’t Giet Vedan hebben woensdag te horen gekregen dat hun paasvuur aan de Raalterstraat komend weekend gewoon aangestoken mag worden.

“Vanochtend zijn de gemeente en de brandweer bij ons langs geweest”, laat Taco Reimert namens de organisatie weten. “Dat het dan uiteindelijk door mag gaan, is een enorme opluchting.”

Het paasvuur van ’t Giet Vedan is een van de weinige die nog wel aangestoken mag worden. Dinsdag gaf de veiligheidsregio IJsselland alertheidsfase 2 af. Dit is de hoogste staat van alertheid. Diverse gemeenten vonden het risico te groot en trokken alle vergunningen voor paasvuren in.

Per locatie bekeken
Burgemeester Dadema van Raalte wilde zover niet gaan. Hij blies weliswaar de kleinere paasvuren in de gemeente af, maar voor vijf grotere paasvuren wordt per locatie bekeken of het feest door mag gaan en onder welke omstandigheden.

“Er staat de komende dagen nauwelijks wind”, weet Reimert. “Dus dat is gunstig. Verder moeten we natuurlijk ‘donders verdacht’ zijn op gevaarlijke situaties. We zetten bluswater klaar. Dat doen we ieder jaar wel, maar nu wat meer.”

Duizenden bezoekers
Vorig jaar kwamen zo’n 4.000 toeschouwers het vuur aan de Raalterstraat bekijken. “Nu er zoveel paasvuren in de regio niet doorgaan, zou dat aantal dit jaar zomaar eens hoger kunnen uitvallen”, verwacht Reimert.

Op Eerste Paasdag is de tent aan de Raalterstraat geopend vanaf 19.00 uur. Om 19.30 uur wordt het vuur aangestoken.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.