Stoel van de Toekomst krijgt vaste plek in raadzaal Olst-Wijhe

WIJHE – Wethouder Marcel Blind heeft maandag de ‘Stoel van de Toekomst’, een geschenk van de ROVA, overhandigd aan burgemeester Ton Strien. Daarmee heeft de Stoel van de Toekomst een vaste plek gekregen in de raadzaal van Olst-Wijhe. De stoel staat symbool voor de toekomst.

ROVA ontwierp de stoel voor alle 23 aangesloten gemeenten. De stoel onderstreept de duurzame gedachte, want het frame is gemaakt van hout afkomstig van zieke essen die gerooid moesten worden en hiermee een tweede leven krijgen. In de zitting is ‘afval’ getransformeerd tot grondstof. ROVA gelooft dat afdanken verleden tijd is en hergebruik de toekomst heeft.

Het ontwerp is van Binthout en is uitgevoerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Iedere stoel heeft een unieke uitstraling. De stoel kan inspireren, een plek ter overdenking bieden of symbool staan voor de volgende generatie. De Stoel van de Toekomst is een initiatief van Jan Terlouw in samenwerking met meerdere organisaties. Het doel is dat de Stoel van de Toekomst uiteindelijk ook een plek krijgt in de Tweede Kamer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.