Sportclub Lemele struikelt over laagvlieger SVV ‘56

SIBCULO – Het zicht op nacompetitievoetbal was voor sportclub Lemele al troebel. HTC pakt vermoedelijk de hoofdprijs, DKB en Daarlerveen mogen in de barrage proberen promotie af te dwingen. Met? Ja, met wie? Een van de clubs uit het omvangrijke middenrif van 4D. Sportclub Lemele is een van die kanshebbers. Is kanshebber wordt steeds meer was kanshebber. In Sibculo werd het er voor Werner Pluim en zijn gevolg niet beter op. Jammer, want de concurrentie die eveneens lonkt naar het overgebleven nacompetitieticket liet steken vallen. Lemele had kunnen profiteren, als, als, als…

Foto: Archieffoto

Maar ja, als een verhaal begint met het woordje als, loopt het meestal niet goed af. Ook nu niet. Op de Dubbeltreffer in Sibculo kopte Bart Marsman de bergbewoners nog wel op voorsprong, maar de thuisclub vertoonde veerkracht. In eerste instantie via de man met de meest exotische naam op het wedstrijdformulier, Giovanni Fortuna – en nee, we spreken niet van Genua, Milaan of Florence, maar Sibculo. Niek van Dijk zette de thuisclub, die op de ranglijst van 4D alleen MVV ’69 en Sportclub Daarle achter zich weet, nog voor de thee op een voordelige marge.

Nog binnen het uur was Glenn Stubbe verantwoordelijk voor 3-1 en hadden de bezoekers nog een half uur reparatietijd. Maar helaas, Lemele was vandaag goed voor de Paasbult: brandhout. Pluim verwoordde het iets milder. “Ik schrok wel van de gelatenheid van mijn ploeg. We moeten het hebben van hard werken en het collectief, maar waren vooral bezig met randzaken en de scheidsrechter. We begonnen nog wel aardig, maar gaandeweg de wedstrijd raakten we het helemaal kwijt. Nou ja, de komende twee weken zijn we vrij. Dus de koppen bij elkaar, want ik wil goed afsluiten. Zonde van deze pot, zeker als je kijkt naar de andere uitslagen. We hadden kunnen profiteren.”

Stand 4D: HTC 21-51, DKB 21-46, Daarlerveen 21-40, Wijthmen 22-34, Bruchterveld 21-32, ‘s Heerenbroek 19-30, Kampen 21-30, Lemele 21-28, Wilsum 21-27, Dieze West 20-24, SVV ’56 21-15, MVV ’69 21-10 en Daarle 20-8.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.