Seizoensdrukte al begonnen bij Kluszon

Raalter bedrijf speelt in op nieuwe technieken; alles mogelijk met de app (Advertorial)

RAALTE – “Wat nu hot is? Dat zijn terrasoverkappingen en dan vooral de nieuwe varianten. Met lamellen die half of helemaal open en dicht kunnen tegen zon en regen, met zijwanden van glas of winddoek die omhoog en omlaag kunnen, met ingebouwde verlichting, maar ook met sensoren die bij vorst ervoor zorgen dat de lamellen niet aan elkaar vriezen.”

Geert Reimert, samen met Rudi van Breen sinds tien jaar eigenaar van Kluszon aan de Heesweg in Raalte, laat graag zien wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is. De vroegere rechttoe, rechtaan terrasoverkappingen met vast dak en wanden lijken iets uit het verre verleden. “Dit systeem, Camargue, is echt sfeerbepalend. Natuurlijk zit er een prijskaartje aan maar je ziet dat mensen graag voor zo’n luxe overkapping kiezen. Wat dat betreft is de crisis echt helemaal verleden tijd.”

Wat hem zelf het meest verbaast, is dat de technische ontwikkelingen zo snel zijn gegaan. Zo’n 19 jaar geleden begon hij bij het nu 21-jarige Kluszon. ”Zonweringen, rolluiken en screens openen en sluiten, dat gaat tegenwoordig allemaal via een app. Op je mobieltje kijk je nu waar ook ter wereld of ze wel of niet gesloten zijn. En dat gaat nog veel verder. Brandalarm, cameratoezicht, het kan er allemaal bij om via internet te bekijken. Dat had ik vroeger echt niet kunnen bedenken. Gelukkig groei je vanzelf mee met die snelle technische ontwikkelingen. Bovendien hebben we hier enkele jonge honden rondlopen die dit de gewoonste zaak van de wereld vinden.”

Hoogseizoen
Kluszon speelt ook in op die nieuwe technieken. “Soms willen klanten niet meteen alle systemen aan een app koppelen. Dat kan trouwens desgewenst ook nog later. We hebben nu een speciale actie. Koop je twee rolluiken of zonweringen met dus twee motoren, dan krijg je gratis de Connexoon van het merk Somfy erbij. Kun je vanaf je mobiel alles voortaan bedienen.”

In totaal werken er tien mensen in vaste dienst en vijf oproepkrachten bij het Raalter bedrijf. “Vroeger begon het hoogseizoen voor ons in het voorjaar, maar dat is zeker dit voorjaar niet zo. We hebben in februari een paar mooie dagen gehad met het weer en sinds die dagen zijn we eigenlijk druk bezig. Iedereen is al weken aan de slag, ook de oproepkrachten die we normaal gesproken pas later in het seizoen inzetten. De mooie zomer van vorig jaar heeft natuurlijk een grote rol gespeeld.”

Frisse lucht
Het is volgens Geert maar goed dat er vorig jaar ook een nieuw magazijn achter de showroom is gebouwd. “Eigenlijk wilden we een deel van de oude opslagruimte bij de showroom trekken, maar die opslagruimte hebben we gewoon te hard nodig. Waar al die klanten vandaan komen? Zeg maar in een straal van zo’n 30 kilometer rond de kerk. Veel verder willen we niet gaan. We leveren altijd goede service, ook na de aankoop en aanleg, maar als je dan eerst een halve dag moet rijden, dan heeft dat weinig zin.”

Trots laat hij daarna in de showroom nog een speciaal kunststof kozijn zien, voorzien van een nieuwe techniek. “Dit kozijn heeft ook een stand waarbij rondom het hele glas enkele millimeters ruimte worden gelaten voor ventilatie, terwijl het wel volledig inbraakveilig is. Frisse lucht en ventilatie worden steeds belangrijker omdat de isolatie van woningen alsmaar beter wordt. Dat kan dus problemen opleveren. Veel ramen hebben nu wel dat bekende luchtschuifje aan de bovenkant maar dit nieuwe systeem geeft dus frisse lucht van buiten rondom het hele raam.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.