Scholengroep Infocentrum IJssel Den Nul zoekt uitbreiding

Heb jij het altijd al leuk gevonden kinderen iets te vertellen, te leren of samen iets te ondernemen. Dan is de scholengroep van het Infocentrum IJssel Den Nul mogelijk een zeer geschikt vrijwilligersklus voor jou. Deze enthousiaste groep zoekt versterking!

De scholengroep ontvangt voornamelijk basisscholen op het Infocentrum voor programma’s over cultureel erfgoed en natuur. De klas wordt veelal in drie groepen verdeeld en werkt in een activiteiten carrousel. Dat houdt in dat de groepjes maximaal 10 kinderen groot zijn en zij na 20 minuten doorschuiven naar een volgende activiteit. Meestal staan er 2 vrijwilligers per activiteit, waardoor je ook steun hebt aan elkaar en elkaar kan aanvullen daar waar nodig. Programma’s die o.a. worden uitgevoerd zijn: stenen vormen, kabouter natuurpad, arme boerenrijke boeren zand en kleigronden, sagen en legenden, de natuurexpeditie. Alle programma’s zijn duidelijk omschreven en natuurlijk wordt er uitgebreid ingewerkt.

Met de scholengroep spreken we van te voren af op welke dagen wij programma’s aan scholen aanbieden (zo’n 6 dagen per jaar). Daarnaast zijn er ook incidenteel aanvragen van scholen. Er wordt dan gekeken of er voldoende vrijwilligers beschikbaar zijn om het programma uit te voeren. Lijkt het je leuk om mee te helpen? Dan zijn wij op zoek naar jou. Stuur een mailtje naar de coördinator van de scholengroep Karin Köster info@indeweer.nl of bel met 06 36157855

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.