Home / Sallandcentraal / Routenetwerken Salland opvolger van Recreatiegemeenschap Salland

Routenetwerken Salland opvolger van Recreatiegemeenschap Salland

REGIO – Salland beschikt over een uitgebreid fiets- en wandelroutenetwerk. Jaarlijks maken hier tienduizenden mensen gebruik van. Het beheer en de doorontwikkeling van het netwerk is sinds 1 januari 2019 ondergebracht bij Routenetwerken Salland (RNS). RNS is een nieuw samenwerkingsverband tussen de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte en volgt het opgeheven Recreatiegemeenschap Salland (RGS) op. Wethouders Anton Bosch (Olst-Wijhe), Jacques van Loevezijn (Raalte) en Thomas Walder (Deventer) hebben de samenwerking gisteren officieel ondertekend. Ook is het logo van RNS bekendgemaakt.

Doorontwikkeling

Met de oprichting van RNS blijft het onderhoud aan de recreatieve fiets- en wandelroutenetwerken geborgd. Ook blijft de uitbreiding van de routenetwerken met bijvoorbeeld nieuwe routes en de digitale doorontwikkeling belangrijk. Qua doorontwikkeling staan momenteel de kwaliteit van de bewegwijzering en de toevoeging van beleving voor de diverse doelgroepen voorop.

Eén aanspreekpunt

De gemeenten hebben gezamenlijk één coördinator routenetwerken Salland aangesteld. De coördinator is namens de drie gemeenten verantwoordelijk voor de fiets- en wandelroutenetwerken in Salland. Ook is de coördinator aanspreekpunt voor onder andere klachten en schademeldingen. Coördinator Paul Kruiper is te bereiken via routesalland@dowr.nl

Lees ook

Werkzaamheden N340: Kwekerij Onderdijk stelt uit frustratie groene ontheffingskaart beschikbaar

DALFSEN – Kwekerij Onderdijk in Dalfsen heeft in verband met de komende werkzaamheden aan de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.