Rick: Nepgras

In onze straat kwamen nieuwe mensen wonen. Ik heb het huis helemaal gebouwd zien worden. Het begon als een grasveld, toen kwam het graafwerk, de fundering en ineens stond er een huis. Een modern huis zelfs. Het zag er fantastisch uit. Totdat ze aan de voortuin begonnen.

Ik ken de beste mensen nog niet. En misschien mag ik ook niet meer op de housewarming komen als ze deze column lezen. Maar ik moet het gewoon even van me af schrijven. Wie legt er nou een stuk kunstgras in zijn voortuin? Ik schat in dat alle huizen in de straat acuut in waarde gedaald zijn.

Gras moet je natuurlijk lekker kunnen maaien. Kunnen ruiken. Er moeten dikke merels in komen zitten om wormpjes te pikken. Je moet je ook groen en geel kunnen ergeren aan je grasveld. Omdat er weer paardenbloemen in groeien. Of klaver. Of mos. En dan twee keer per jaar verticuteren tot je rug aan gort is. Maar je hebt wel lekker echt gras.

Niets is ook lekkerder om op een mooie zomerdag met een emmertje en een schilmesje in het gras te zitten. Onkruid weghalen. Onbegonnen werk meestal, maar zo ontspannen! Mijn vader gaat ook altijd ieder klavertje in zijn gazon te lijf. Iedere paardenbloem wordt vakkundig vermoord. Vroeger vond ik dat overdreven, maar nu doe ik precies hetzelfde. Heerlijk is het.

Terug naar het nepgras. En ik weet precies welke mailtjes ik ga krijgen. Van mensen die kunstgras hebben dat bijna niet van echt te onderscheiden is. Met verschillende kleuren groen erin. En dat ik maar eens moet komen kijken. Maar we weten allemaal dat dat onzin is. Kunstgras heeft geen voordelen. Er zitten geen vogeltjes in te pieren, je kunt er geen onkruid uit halen, het ruikt niet lekker en het allerergste is: het is geen gezicht.

3 REACTIES

    • En zo is ’t Henk. Gras is altijd groener bij de buren… En wel het echte hoofdveld SC Genemuiden (zijlijn zit er nog in), kunstgras hoofdstad van Nederland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.