Rick: Wasstraat voor vrouwen

Ik moest de auto van mijn vrouw wassen. Dat is namelijk een mannendingetje, autowassen. Vindt mijn vrouw. En niet omdat ze er geen zin in heeft (wat ook ongetwijfeld zo is, maar wat niet de echte reden is), maar omdat ze het niet durft. Ze pleit zelfs voor een speciale autowasstraat voor vrouwen.

‘Als ik met mijn auto door de wasstraat moet, en ik moet de aanwijzingen van die mensen opvolgen, dan word ik daar bloednerveus van. Naar links sturen, naar rechts sturen, rechtdoor, versnelling in neutraal. En ondertussen vraag ik me af of de antenne er wel af is, of alle ramen wel goed dichtzitten en of de buitenspiegels niet stuk gaan.’ Aldus mevrouw de wasstraatheld.

De kinderen hebben er minder moeite mee en gaan altijd graag mee. Omdat ze snoep krijgen in de wasstraat. Omdat de drooglappen altijd zo grappig langs de auto dansen. En omdat ze na de wasbeurt kunnen klieren met de stofzuiger. Totdat de een te ver gaat en de ander begint te huilen natuurlijk. Dan komen we chagrijnig thuis. Maar wel met een brandschone auto.

Maar het geeft allemaal niets. Want ik was natuurlijk met liefde haar auto. Als iemand iets niet durft, moet je elkaar helpen. Zo durf ik bijvoorbeeld niet te strijken. Doodeng. Altijd bang dat ik alle kleren verpest. Dat ik over het printje strijk. Of dat er roestig water uit het strijkijzer komt. Levensgevaarlijk dat strijken.

Nog even over die speciale wasstraat voor vrouwen. Zijn er misschien meer mensen die daar behoefte aan hebben? Mijn vrouw komt graag met jullie in contact. Misschien voor een nieuw businessmodel. Of gewoon een praatgroepje. Geen idee. Maar mail even. Dan kan ik voortaan ook wat anders gaan doen op zondag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.