Rick: The Lion King stopt

Disney’s The Lion King stopt. Na meer dan duizend voorstellingen en ruim drie miljoen verkochte kaartjes valt het doek voor de best bezochte musical in Nederland ooit. Op 21 juli speelt de laatste voorstelling. De aller, aller, allerlaatste voorstelling.

Zelf heb ik niets met musicals. Ik kan genieten van mooie muziek, ga graag naar een goede film, maar een combinatie van die twee trek ik niet. Als iemand in een film per ongeluk begint te zingen, loop ik onmiddellijk weg. Soms barst ik in tranen uit. Het is een beetje als met die chocoladepizza van Dr. Oetker. Sommige zaken moet je gewoon niet willen combineren.

Maar ze gaan dus stoppen. Zeggen ze. Nu echt. Het staat ook overal bij: ‘The Lion King stopt definitief’. Als dat laatste woordje er niet bij staat, gelooft geen hond dat ze echt stoppen. Ze begonnen in 2004 in Nederland en daarna zijn ze al vier keer gestopt. Één keer gewoon, twee keer ‘nu echt’ en ook al een keer ‘beslist’. Maar nu is het anders, want nu stoppen ze ‘definitief’.

Mijn dochter is er trouwens een keer met oma geweest. Beiden hebben ze met volle teugen genoten. En ondanks mijn musicalfobie was ik toch een beetje jaloers. Niet omdat ik zo graag al die volwassen mensen in dierenpakken wilde zien, dansend op het podium met maskers op stokjes. Maar om drie uur naast het vrolijke snuitje van mijn dochter te zitten. Want wat is er nou mooier dan dat?

Gelukkig heb ik nog een herkansing. Want ze zeggen dat ze definitief stoppen. Dat de aller, aller, allerlaatste kaartjes nu verkrijgbaar zijn voor de eindvoorstelling van 21 juli. Dan stoppen ze echt. Honderd procent. Ik weet genoeg. Ik ga in het najaar met mijn dochter naar The Lion King.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.