Groen licht voor plannen Maatschap Brilman-Dunnewind

RAALTE – Het Raalter college heeft groen licht gegeven voor de plannen van Maatschap Brilman-Dunnewind in Heino. Dit agrarische bedrijf aan de Twentseweg wil volledig overschakelen van reguliere naar scharrelvleeskuikens.

In de toekomstige situatie wil het bedrijf in totaal 74.000 scharrelvleeskuikens (nu nog 65.000 reguliere), 106 melk- en kalfkoeien en tachtig stuks jongvee houden. Hiertoe wil het bedrijf een nieuwe pluimveestal voor 27.000 kuikens laten bouwen. Die moet worden voorzien van een overdekte koude uitloop (wintergarten). Deze ontwikkeling is niet in overeenstemming met het geldende bestemmingsplan, omdat de nieuw te bouwen pluimveestal gedeeltelijk buiten het agrarisch bouwvlak komt te staan.

Naast de nieuwe stal zullen ook de bestaande stallen worden voorzien van een wintergarten. Het college had in september vorig jaar al aangegeven hieraan medewerking te willen verlenen. Inmiddels heeft het ontwerp wijzigingsplan gedurende zes weken ter inzage gelegen. De maatschap is vroegtijdig een dialoog aangegaan met de omwonenden. Een van hen heeft echter toch een zienswijze ingediend, maar het college ziet daarin geen inhoudelijke aanleiding om de plannen aan te passen.

Het wijzigingsplan wordt nu nog wel gedurende zes weken ter inzage gelegd. Een beroep indienen (bij de Raad van State) is alleen mogelijk voor de omwonende die een zienswijze heeft ingediend en voor belanghebbenden die aan kunnen tonen dat zij daartoe eerder niet in staat zijn geweest.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.