Raalte-Zuid heeft er ‘t Sterre Steegje’ bij

RAALTE – Het is maar een klein en onopvallend voetpadje bij De Spinde in Raalte-Zuid, misschien 30 of 35 meter lang, maar sinds vrijdagavond heet dat wel ’t Sterre Steegje’. Het is een blijvende herinnering aan de in 2007 op 8-jarige leeftijd aan leukemie overleden Sterre Freriksen. Het voetpad ligt naast haar ouderlijk huis.

Sterre was jarig op 30 april, destijds nog Koninginnedag maar voor veel familieleden, vrienden en vriendinnen nu nog altijd ‘Sterre-dag’. Aan de vooravond van Koningsdag 2019 onthulde vader Frank Freriksen nu samen met Lobke Fennema, altijd de beste vriendin van Sterre, het bordje. Helemaal officieel is het trouwens niet, zo vertelde hij eerlijk, maar zin om een paar jaar te wachten op officiële toestemming had hij ook niet. Bovendien zit het bordje op zijn eigen garage geschroefd, dat scheelt. Dat Sterre ook 12 jaar na haar dood niet vergeten is bleek uit de flinke opkomst van mensen die haar goed hebben gekend.

Sterre is de naamdrager van de in 2009 opgerichte Sterrestichting. Het mooie kinderboek ‘Lisa, het meisje dat prinsesje wil worden’, nog geschreven door Sterre en haar vader, was de directe aanleiding om destijds de stichting op te richten. Afgelopen jaren zijn er veel succesvolle activiteiten opgezet waarvan de opbrengst naar goede doelen gaat; verbetering van de behandeling van kinderkanker, de opvang van familie van ernstig zieke kinderen en andere activiteiten die het leven van ernstig zieke kinderen verbeteren of opvrolijken.
Meer info: https://desterrestichting.nl/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.