Raalte wil verkabeling op agenda van provinciale coalitiebesprekingen

RAALTE – De gemeenten Raalte, Almelo, Deventer en Enschede willen dat het ondergronds brengen van hoogspanningsleidingen onderdeel wordt van de provinciale coalitiebesprekingen. Sinds dit jaar bestaat er een nieuwe wettelijke regeling voor het verkabelen van hoogspanningsleidingen. Hiertoe moeten de tracés wel zijn aangewezen door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Dat geldt voor één of meerdere tracés in de vier betrokken gemeenten. Op basis van deze regeling wordt 80 procent van de kosten betaald door netbeheerder TenneT en de andere 20 procent door de gemeenten. In het Raalter geval gaat het om maximaal 1,1 miljoen. Dan moet de gemeente overigens wel voor de zomer hierover beslissen, want dan kunnen de werkzaamheden nog meegenomen worden in een onderhoudsproject van TenneT. Beslist de gemeente later komt daar nog eens 450.000 euro bovenop. Bedragen die de gemeente niet kan opbrengen. Daarom vraagt Raalte nu samen met de andere gemeenten om een serieuze financiële bijdrage van de provincie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.