Raalte krijgt eigen dorpsquiz

RAALTE – Op zaterdag 28 december vindt de eerste editie van de Dorpsquiz Raalte plaats. Overal in Raalte gaan die avond groepjes vrienden, familie en buren samen aan de slag met vragen en opdrachten. De prijs is eeuwige roem en een geldbedrag voor een goed lokaal doel. Voorop staat: gezelligheid, saamhorigheid en verbinding tussen jong en oud. Waar de dorpsquiz met name in Brabant al jaren een begrip is en hele dorpen tijdens zo´n jaarlijkse happening uitlopen, begint het concept zich nu ook als een olievlek ook over andere delen van ons land te verspreiden. Een club enthousiaste Raaltenaren, bestaande uit Nardy Nijland, Rosa van Oldeniel, Esther Schulten, Sjaak Legebeke, Paul Maas en Pieter Nijland dacht: dit kunnen we in Raalte ook en richtte de Stichting Dorpsquiz Raalte op.

Van hersenkraker tot doe-opdracht

Het concept is simpel: elk team kan op zaterdagavond 28 december om 19.00 uur een boek vol vragen ophalen bij Bar & Brasserie Zwakenberg. Die vragen behandelen verschillende onderwerpen: van de Raalter dorpsgeschiedenis tot de actualiteit. Met doe-opdrachten en vragen op speciale locaties. Het team bepaalt zelf waar het speelt. Bij iemand thuis, in een clubhuis of in het café. Als het maar in Raalte is. Want voor sommige opdrachten moeten deelnemers ook de deur uit. Om 23.30 uur is het eindsignaal. Teams leveren hun quizboek weer in, waarna een juryberaad volgt. De winnaar wordt op zaterdagavond 18 januari 2020 bekend gemaakt, tijdens een feestavond in de Leeren Lampe waar alle deelnemers samenkomen.

Samen spelen voor een lokaal doel

De teams strijden om de eeuwige roem. En voor een geldbedrag dat ze aan een zelfgekozen goed doel, vereniging of stichting binnen de gemeente Raalte mogen schenken. Dit goede doel wordt door elk team vooraf bij inschrijving aan de Stichting Dorpsquiz Raalte kenbaar gemaakt. Het inschrijfgeld dat teams betalen om mee te doen is 25 euro en komt volledig ten goede aan de lokale goede doelen.

Deze weet opa wel

Hoewel het minimum aantal deelnemers per team zes is, wordt aangeraden om met tien mensen of meer mee te doen. Wie zorgt dat er verschillende leeftijdscategorieën in het team zijn vertegenwoordigd, kan daarmee bonuspunten verdienen. Vragen over oud-Raalte kan opa misschien beantwoorden. Bij sportieve opdrachten is de jeugd aan zet. En voor de hersenkrakers zijn er weer andere talenten nodig. Dit maakt de Dorpsquiz Raalte een evenement voor iedereen.
“Het verbindt en verbroedert,” aldus de bestuursleden van de stichting. Zij zijn inmiddels gestart met alle voorbereidingen voor het evenement. Zoals het maken van het quizboek, werven van sponsoren en het bouwen van een website waar teams zich straks kunnen aanmelden. “We hopen dit snel voor elkaar te hebben, zodat iedereen in Raalte die enthousiast raakt van dit idee, meer informatie kan vinden,” aldus Rosa van Oldeniel. Wie nu al vragen heeft mag een mail sturen naar: info@dorpsquizraalte.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.