Raalte akkoord met windmolen van 28 meter in Luttenberg

RAALTE – Het Raalter college van B&W is akkoord met de plaatsing van een windmolen van 28 meter bij een melkveebedrijf aan de Oude Twentseweg 18 in Luttenberg.

Die molen is drie meter hoger dan mag binnen de bepalingen van het bestemmingsplan. Het gaat om een standaardmodel waarmee het bedrijf (met enkele zonnepanelen) qua energie zelfvoorzienend wordt. De boer is in gesprek geweest met de omwonenden en die hadden geen bezwaar.

De molen heeft een tiphoogte van 28 meter: dat betekent dat de as lager ligt; de wieken komen wel zo hoog. Mogelijk vloeit uit de toestemming van het college wel jurisprudentie voort, waardoor ook anderen dergelijke molens mogen plaatsen. Het gewijzigde bestemmingsplan ligt zes weken ter inzage.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.