Home / Sallandcentraal / ’t Giet Vedan steekt paasvuur aan in Heino

’t Giet Vedan steekt paasvuur aan in Heino

HEINO – Carnavalsvereniging ’t Giet Vedan in Heino tekent weer voor de realisatie van het paasvuur in Heino. Als de gemeente het toestaat wordt het vuur eerste paasdag 21 april om 19.30 uur aangestoken.

De locatie is net als andere jaren aan de Raalterstraat in Heino. En ook de feesttent staat er weer. DJ Hitch staat achter de draaitafels. Het terrein is geopend vanaf 19.00 uur. De entree is gratis.

Een en ander is nog onder voorbehoud dat de Raalte geen streep zet door de paasvuren in de gemeente. Dinsdagochtend maakte de Veiligheidsregio al bekend dat het de komende dagen over gaat naar fase 2, ‘extra alert’.

Door aanhoudende droogte in de natuur is er op dit moment in Overijssel een verhoogde kans op snelle uitbreiding van een natuurbrand. Dat was voor burgemeester Arco Hofland van Rijssen-Holten al reden om bekend te maken dat de paasvuren in die gemeente dit jaar minder hoog zullen zijn dan normaal.

In Raalte heeft burgemeester Dadema een streep gezet door de kleinere paasvuren in de gemeente. Of vijf grote paasvuren, waaronder die van ‘t Giet Vedan, door kunnen gaan, wordt later deze week bekend.

Lees ook

Inloopspreekuren voor reizen met OV weer opgestart

REGIO – De OV-ambassadeurs starten weer met inloopspreekuren voor 55-plussers die meer willen weten over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.