Overijsselse coalitie in de maak met Forum, CDA, VVD, CU en PvdA

OVERIJSSEL – Een coalitie van Forum voor Democratie, CDA VVD, CU en PvdA is volgens informateur Geert Jansen het meest kansrijk voor Overijssel. Jansen adviseert om met deze partijen het formatieproces te starten.

De informateur overhandigde vandaag zijn verslag aan opdrachtgever fractievoorzitter van het CDA Eddy van Hijum en Commissaris van de Koning Andries Heidema. Jansen: “Dit is een coalitie die met 29 zetels op breed draagvlak in de Staten kan rekenen en voldoende draagvlak lijkt te hebben om de vier jaar uit te dienen”.

Vorige week begonnen de vijf partijen al aan een nadere verkenningsronde. In deze gesprekken is onder meer gesproken over het thema klimaat en energietransitie. De informateur geeft aan dat alle partijen voldoende vertrouwen hebben om tot overeenstemming te komen over dit onderwerp.

Stabiliteit en vertrouwen
Daarnaast hebben de partijen gesproken over de stabiliteit van een coalitie in deze samenstelling, nodig voor een collegiaal bestuur dat elkaar steunt. Jansen: “Dit is een aspect dat de nodige tijd vergt, maar hierover hebben partijen tijdens deze verkenning voldoende met elkaar van gedachten kunnen wisselen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.