Open repetities Olster Harmonie

OLST – In de maand april organiseert de Olster Harmonie drie weken lang open repetities bij al haar orkesten. Iedereen die een instrument speelt, passend binnen een harmonieorkest, is welkom om mee te komen spelen in het A orkest. Naast klarinet en trompet zijn ook vele andere instrumenten welkom. Wikipedia geeft onder ‘harmonieorkest’ een overzicht. Hier is te zien dat er binnen een harmonie, bijvoorbeeld ook ruimte is voor een synthesizer, contrabas, gitaar of harp.

Het B orkest geeft ruimte aan alle instrumenten. Van trompet of blokfluit tot cello, viool of gitaar. Meespelen kan al, als het instrument goed beheerst wordt en een kruis of mol geen probleem is. Dit orkest van de Olster Harmonie bestaat uit ca. vijftien muzikanten. De groep bestaat voornamelijk uit jongeren tot zestien jaar. Het orkest wordt compleet gemaakt met enkele ervaren spelers uit het A-orkest. Net als het A-orkest, staat ook het B-orkest onder leiding van dirigente Inge Donker.

Het C orkest biedt ruimte aan basisschool leerlingen. Speel je een instrument en wil je ervaren hoe het is om samen in een orkest(je) te spelen met een echte dirigent? Dan kan je meedoen met de leerlingen in dit orkest.

De repetities zijn op de woensdagavond in het Holstohus. Het C-orkest start om 18:30 uur, gevolgd door B om 19:00 uur. Het A-orkest heeft haar repetitie van 19:30 tot 21:30 uur. De open repetities zijn op 3, 10 en 17 april.

Ook de slagwerkgroep en de Holstobloazers hebben in april open repetities. Bij de Slagwerkgroep wordt gewerkt met diverse percussie instrumenten, waaronder ook melodisch slagwerk. Zij repeteren op dinsdagavond in het Holstohus van 20.00 tot 21.30 uur onder leiding van instructeur Frederik Roeland. De eerste open repetitie van de slagwerkgroep is 9 april. Daarna kan op 16 en 23 april nog aangesloten worden.

De Holstobloazers zijn de blaaskapel van de vereniging. Zij treden op bij o.a. de Palmpasenoptocht, intocht Sinterklaas en bij evenementen. Deze diverse groep repeteert iedere 1e zondag van de maand van 11.00 tot 13.00 uur. De repetitie vindt plaats in het TTV-gebouw bij Overwetering. Zondag 6 april a.s. staat de deur open om mee te blazen. Voor de Holstobloazers geldt eigenlijk, dat iedere repetitie een open repetitie is. Want: hoe meer zielen, hoe meer muziekvreugd.

Voor meer informatie (of bij vragen): Olsterharmonie@gmail.com of kom gewoon langs bij één van de repetities.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.