Open dag bij Erve Slendebroek

ZWOLLE – Erve Slendebroek tussen Zwolle en Laag Zuthem houdt op vrijdag 3 mei een open dag. Dit boerenbedrijf heeft zich volledig toegelegd op de productie en verwerking van zogenoemde A2-melk.

“A2-melk is uniek in Nederland”, vertelt Jaco Visscher, die samen met zijn vrouw en kinderen dit melkveebedrijf runt. “A2 heeft te maken met specifieke koeien die bij ons hun melk produceren. Dat, gecombineerd met verantwoord en duurzaam ondernemen, creëert zuivel die anders is qua samenstelling dan gebruikelijk. De vertering van deze melk verloopt anders en blijkt voor vele mensen, ook voor hen die doorgaans problemen hebben met koemelk, goed te werken.”

De koeien zijn niet genetisch gemanipuleerd, maar door de natuur net even anders gevormd dan koeien die doorgaans het A1-gen hebben. Deze bijzondere erfelijke eigenschap, gecombineerd met een ecologisch verantwoorde en duurzame bedrijfsvoering, zorgt voor zuivel met unieke eigenschappen. De familie Visscher heeft al jaren geleden afscheid genomen van kunstmest en chemische gewasbeschermingsmiddelen. “Bij ons ligt de focus op een vitaal en actief bodemleven. Die gezonde bodem is de basis voor gezond voedsel voor onze koeien en zo, via de door ons geproduceerde zuivel, uiteindelijk ook weer voor gezond en verantwoord voedsel voor de mens.”

De bezoekers worden tijdens de open dag wegwijs gemaakt in het gedachtengoed van dit bedrijf. Diverse partijen leggen de bezoeker door middel van presentaties en demonstraties uit op welke manier zij een rol van betekenis spelen voor dit melkveebedrijf. Meerdere standhouders zorgen voor een streekmarkt met diverse lekkernijen en proeverijen. Ook is er alle aandacht voor de kinderen. Het programma duurt van 10.00 tot 16.00 uur. Meer weten? Kijk op staging2.erve-slendebroek.nl. Het boerenbedrijf is te vinden aan de Kanaalweg 20 in Zwolle.

Foto: Goldbranding fotografie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.