Noordelijke Tuigpaarden Dag in manege Luttenberg

LUTTENBERG – Op zaterdag 13 april vindt een nieuwe editie van de Noordelijke Tuigpaarden Dag plaats in de manege aan de Looweg in Luttenberg. Alles draait om de tuigpaardensport. Voor het eerst zijn dit jaar ook hackney’s, ‘de ballerina’s van de showring’, in meerdere wedstrijden in actie te zien.

Waar het in eerste instantie om draait op de Noordelijke Tuigpaarden Dag zijn de nieuwelingen. Zo’n veertig jonge tuigpaarden die nog geen wedstrijd hebben gelopen, gaan in meerdere groepen strijden om de titel ‘beste nieuweling merries en hengsten/ruinen’. Ook staat er een aparte wedstrijd voor nieuwelingen hackney’s op het programma.

Maar er is meer. De allerbeste tuigpaarden die Nederland rijk is, komen naar Luttenberg. Zo maakt de kampioen dekhengsten van 2018 zijn debuut in de ereklasse. Deze Hubert VDM van Jaap van der Meulen won eerder dit jaar al de Oregon trofee op de hengstenkeuring in Den Bosch. Andere goedgekeurde tuigpaardhengsten die hun opwachting maken, zijn Heliotroop VDM, Hertog Jan en Delviro HBC.

Ook de topsportmerrie van 2018 Dendrini verschijnt aan de start. Voor KWPN-fokmerries is er een aparte rubriek waarin de paarden eerst op exterieur worden beoordeeld, vervolgens aan de hand worden getoond en later nog in tuig worden gepresenteerd. De allerbeste merrie wint de KWPN-tuigpaard Noord bokaal.

Kinderen mogen hun pony’s showen aan het publiek. De Young Riders binden met hun tuigpaarden de strijd aan om de Ab Koetsier trofee. De uitsmijter is de Grote Prijs Luttenberg waarin alle rubriekswinnaars het tegen elkaar opnemen voor een extra grote geldprijs.

De Noordelijke Tuigpaarden Dag begint ’s middags om 14.00 uur en is rond 22.00 uur afgelopen. De entree bedraagt 12,50 euro; kinderen gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.