Nieuw project in Raalte moet jeugd warm maken voor techniek

RAALTE – Donderdag is de officiële aftrap van het WEN-project door wethouder Jacques van Loevezijn in het gemeentehuis. WEN staat voor Water, Energie en Natuur en is een samenwerking tussen Carmel College Salland en regionale installatie- en techniekbedrijven.

Het doel van het WEN-project is leerlingen te enthousiasmeren voor techniek en de veelzijdigheid daarvan te laten ervaren. Na de kick off op het gemeentehuis bezoeken de leerlingen twee bedrijven naar keuze. In totaal doen vijf eerstejaars klassen mee: drie klassen vmbo en twee havo-klassen.

Op 7 mei komen de bedrijven op hun beurt naar Carmel College Salland om hun opdrachten te pitchen. De leerlingen mogen zelf een uitdagende opdracht kiezen waarmee zij tien weken aan de slag gaan voor een opdrachtgever. Bijvoorbeeld: ontwerp een beveiligingssysteem voor je dakraam of ontwerp een ranja-automaat. Vorig jaar is dit project nog bekroond met de landelijke FEDET award.

Op 27 juni is de eindpresentatie, dan presenteren de leerlingen hun uitgewerkte ideeën aan familie, vrienden en geïnteresseerden uit het bedrijfsleven. De vakjury kiest voor de prijsuitreiking de drie best uitgewerkte projecten uit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.