Nieuw dak met zonnepanelen voor Manege De Luttenberg

RAALTE – Stichting Manege De Luttenberg mag van de gemeente Raalte 500.000 euro lenen van het SVn fonds voor de plaatsing van nieuwe daken met zonnepanelen op het manegecomplex. De huidige daken met een oppervlakte van in totaal 4.667 vierkante meter bevatten asbest.

SVn staat voor Stimuleringsfonds Volkshuisvesting. Deze instantie biedt verschillende leningen die consumenten én bedrijven kunnen gebruiken om hun wensen op het gebied van wonen te realiseren. Hiervoor is echter toestemming nodig van de gemeente. Stichting Waarborgfonds Sport (SWS) heeft een borgstelling toegekend voor de investering in het dak. Dat was een van de vereisten van de gemeente.

Het hele project kost ongeveer 630.000 euro. De stichting wendt 75.000 euro aan eigen middelen aan. Daarnaast levert de gemeente een bijdrage van 1 euro per vierkante meter en nog eens 50.000 euro aan subsidie. Zowel de gemeente als de SWS heeft er vertrouwen in dat de stichting de rente en aflossing goed kan dragen binnen de exploitatie. Naar verwachting zal het nieuwe dak een jaarlijkse energielastenbesparing opleveren van 4.000 euro of meer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.