Home / Sallandcentraal / Nationale Dodenherdenking Mariënheem

Nationale Dodenherdenking Mariënheem

MARIËNHEEM – Op 1e Pinksterdag 13 juni 1943 werd er door de Duitsers een Engelse lancasterbommenwerper neergeschoten. Vervolgens stortte het vliegtuig neer op een weiland aan de Bloemenkampsweg. De zeven bemanningsleden kwamen hierbij om het leven, vijf leden zijn begraven op de begraafplaats Westdorplaan. De overige twee leden, waaronder de piloot zijn nog steeds vermist en liggen mogelijk nog in het wrak.

De Nationale Dodenherdenking zal zaterdag 4 mei plaatsvinden aan de Bloemenkampsweg ter hoogte van de neergestorte Lancaster. Er worden bloemen gelegd en er zal een gedicht worden voorgedragen, mogelijk wordt er nog gezongen. Iedereen is hierbij uitgenodigd. Om exact 20.00 is iedereen precies twee minuten stil.

Lees ook

Alleen materiële schade bij botsing op Almelosestraat

RAALTE – Vanmiddag zijn twee auto’s op elkaar gebotst op de Almelosestraat in Raalte. Een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.