Home / Sallandcentraal / Merrell Barefoot testdag bij Nobach

Merrell Barefoot testdag bij Nobach

OLST – Nobach Schoenen & Podologie in Olst presenteert op zaterdag 13 april van 10.00 tot 17.00 een Merrell Barefoot testdag. Een deskundige van het schoenenmerk is te gast om tekst en uitleg te geven over de schoenen. “Barefoot schoenen, ook wel ‘blote voeten schoenen’ genoemd, stimuleren het natuurlijk bewegen”, zo stelt het schoenenmerk zelf. “Deze schoenen worden steeds populairder. In reguliere schoenen zijn de hakken nagenoeg altijd iets verhoogd, waardoor je bij het lopen eerst met je hiel op de grond landt. Barefoot schoenen zijn uniek vanwege de minimalistische zool zonder hoogteverschillen. Vanwege deze dunne, maar tevens sterke en beschermende zool, wordt de grond onder de voeten beter aangevoeld. Dit zorgt voor een verhoogd gevoel van verbondenheid met het terrein, wat de zintuigen en zenuwen in de voet prikkelt. Deze prikkeling zorgt voor meer activiteit, waardoor voeten hun natuurlijke flexibiliteit terug kunnen krijgen. Barefoot schoenen bevorderen het natuurlijk bewegen, waardoor onder andere de lichaamshouding verbetert. Met een barefoot schoen wordt namelijk de natuurlijke looppas, middels een midden- en voorvoet landing, gestimuleerd. Hierdoor vermindert de belasting op pezen, spieren en botten wat de kans op blessures vermindert en eventueel herstel bevordert.”
Zie verder www.nobach.nl.

Lees ook

Werkzaamheden N340: Kwekerij Onderdijk stelt uit frustratie groene ontheffingskaart beschikbaar

DALFSEN – Kwekerij Onderdijk in Dalfsen heeft in verband met de komende werkzaamheden aan de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.