Merrell Barefoot testdag bij Nobach

OLST – Nobach Schoenen & Podologie in Olst presenteert op zaterdag 13 april van 10.00 tot 17.00 een Merrell Barefoot testdag. Een deskundige van het schoenenmerk is te gast om tekst en uitleg te geven over de schoenen. “Barefoot schoenen, ook wel ‘blote voeten schoenen’ genoemd, stimuleren het natuurlijk bewegen”, zo stelt het schoenenmerk zelf. “Deze schoenen worden steeds populairder. In reguliere schoenen zijn de hakken nagenoeg altijd iets verhoogd, waardoor je bij het lopen eerst met je hiel op de grond landt. Barefoot schoenen zijn uniek vanwege de minimalistische zool zonder hoogteverschillen. Vanwege deze dunne, maar tevens sterke en beschermende zool, wordt de grond onder de voeten beter aangevoeld. Dit zorgt voor een verhoogd gevoel van verbondenheid met het terrein, wat de zintuigen en zenuwen in de voet prikkelt. Deze prikkeling zorgt voor meer activiteit, waardoor voeten hun natuurlijke flexibiliteit terug kunnen krijgen. Barefoot schoenen bevorderen het natuurlijk bewegen, waardoor onder andere de lichaamshouding verbetert. Met een barefoot schoen wordt namelijk de natuurlijke looppas, middels een midden- en voorvoet landing, gestimuleerd. Hierdoor vermindert de belasting op pezen, spieren en botten wat de kans op blessures vermindert en eventueel herstel bevordert.”
Zie verder staging2.nobach.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.