Living Village wil meer zijn dan een festival alleen

DALFSEN – Het festival The Living Village strijkt van 19 tot en met 23 juni weer neer in Dalfsen. Stichting het Levende Dorp organiseert dit experimentele festival voor de derde keer op rij, en werkt daarmee toe naar het verwezenlijken van een Ecodorp. Vijf dagen staat het festival in het teken van duurzaamheid, milieueducatie, spiritualiteit, muziek, kunst, theater, gezondheid en gemeenschapsvorming. Er zijn 3.500 kaarten beschikbaar.

Van over de hele wereld komt een bonte verzameling ‘creatives’ bij elkaar. Van duurzame ondernemers tot sufi-swirlers, van inheemse stamhoofden tot underground vuurartiesten, kunstenaars, muzikanten, groen-mensen, yogi’s en innovatieve ontwikkelaars. Het terrein aan de rivier de Vecht is overzichtelijk. Met een vrolijk en educatief kinderprogramma met bewegingstheater en workshops is het een echt familiefestival. De muziek stopt op tijd en de eerste yoga sessies beginnen om 8.00 uur ’s ochtends. Biologische foodtrucks helpen de bezoekers ’s ochtends aan fruitsap. The Village Garden is een unieke plek in het dorp. Tijdens de vorige edities van het festival werd hier in workshopvorm een voedselbosje aangelegd.
Tijdens het festival wordt kennis gedeeld rondom duurzame energie, voedselbossen, biodiversiteit, ‘ontspullen’, afval-wandelen en tiny house leven. Bezoekers krijgen concrete handvatten om een groene verandering te maken. Eco-leefgemeenschappen uit Nederland laten zien hoe je ‘samenvoorzienend’ kan leven. Interactieve workshops rondom sociocratische besluitvorming en geweldloze communicatie geven heldere methodes voor groepsprojecten. Elke dag is er een vol yoga programma. Daarnaast wordt voor gezorgd voor cacao-ceremonies, zweethutten, trance-dance of sufi whirling. In de theatertent Sjamandada rekt een mengelmoes van performancekunstenaars de grens tussen realiteit en droom op. Uiteenlopende performers zorgen voor verwondering en humor.

Muziek

Drie vernieuwende muziek- en kunstenaarscollectieven uit Nederland bieden een divers aanbod aan muziek. Stichting Colored Monkeys uit Deventer, de winnaar van de Pop Promotie Prijs, host het podium Monkey Town. In het bijzonder geven zij aandacht aan jonge talenten die muzikale experimenten aangaan. Dansen op gypsy, pop rock, jazz, funk en hiphop. De Chill Out wordt gehost door de NightWatch Bar uit Amsterdam. Daar kan men kan relaxen bij ambient, downtempo en deephouse DJ’s. Een groep vuurartiesten uit Enschede creëert een magische ervaring bij Machine Elves met psytrance en ecstatic wereldmuziek.

Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 146 euro voor vijf dagen festival, inclusief zes dagen camping. Voor een dagkaart betaal je tussen de 25 en 49,50 euro, afhankelijk van de dag. Meer info: staging2.livingvillage.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.