Lezing dijkversterking Infocentrum IJssel Den Nul

.

DEN NUL – Op 15 mei is Margreet Krol te gast in het infocentrum. Zij geeft op uitnodiging van het Olster Erfgoed een lezing over de versterking van de IJsseldijk tussen Olst en Zwolle.

Nieuwe veiligheidseisen voor de Nederlandse dijken

Sinds 2017 gelden er nieuwe veiligheidseisen voor de Nederlandse dijken. De IJsseldijk tussen Olst en Zwolle voldoet grotendeels niet meer aan de wettelijke veiligheidseisen. De dijk is op veel delen niet sterk en tussen Windesheim en Zwolle niet hoog genoeg. Daarom moet de dijk over een lengte van 29 kilometer worden versterkt en deels verhoogd. De uitvoering staat gepland tussen 2023 en 2026. Het Waterschap Drents Overijsselse Delta heeft allerlei organisaties bij de plannen betrokken en ook hebben zo’n honderd ‘dijkdenkers’ meegedacht. Er ligt nu een conceptplan waar het bestuur van het Waterschap eind dit jaar een beslissing over zal nemen. Daarna wordt het plan verder uitgewerkt en zullen er meer details bekend worden.

Aanpak project

Margreet Krol is omgevingsmanager en zit in het projectteam dat namens Waterschap Drents Overijsselse Delta verantwoordelijk is, voor het versterken van de IJsseldijk. Zij vertelt u meer over de aanpak van dit project en op welke wijze er rekening wordt gehouden met de cultuurhistorische waarde van de dijk en haar omgeving.

Veel animo

De bijeenkomst is gratis toegankelijk voor leden van ’t Olster Erfgoed en voor deelnemers van Dag!enDoen! Wilt u deze ochtend bijwonen? Meldt u snel aan via aanmelden@infocentrumijssel.nl. Bij eerdere Overdagactiviteiten is gebleken dat het animo groot is, terwijl er slechts een beperkt aantal plaatsen zijn. Opgave vooraf is dan ook verplicht.

Datum: woensdag 15 mei 2019
Tijd: 10.00 uur – 11.30 uur.
Plaats: Infocentrum IJssel Den Nul
Kosten: voor leden ’t Olster Erfgoed en deelnemers Dag!enDoen! gratis entree, voor anderen: 2,50 euro, koffie: 1,50 euro (graag met gepast geld betalen)
Opgave via: aanmelden@infocentrumijssel.nl

Let op: er kunnen 35 bezoekers in de zaal, vol is vol, graag opgave voor 12 mei.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.