Leerlingen Carmel in de ban van installatietechniek

RAALTE – Deze weken houden ruim honderd leerlingen van Carmel College Salland in Raalte zich bezig met installatietechniek. Om te leren hoe dit in de praktijk werkt, boden diverse bedrijven onlangs de mogelijkheid om het project af te trappen met bedrijfsbezoeken.

Burgemeester Martijn Dadema verrichtte in de raadszaal van het gemeentehuis de officiële opening van deze ‘Dag van de installatietechniek’. Daar vond ook een interview plaats met de 16-jarige Merel Blaauw uit Meppel. Behalve haar diploma van de opleiding Producten, Installeren en Energie (PIE) sleepte Merel in 2018 nog diverse andere prijzen in de wacht. De vmbo-scholiere slaagde onder meer cum laude en ontving voor haar sociale vaardigheden, doorzettingsvermogen en het helpen van klasgenoten een erediploma van Mr. Harm Smeenge. Momenteel is ze eerstejaars Elektrotechniek op het Deltion in Zwolle en is ze een warm pleitbezorgster van jonge vrouwen in de techniek.

Na de woorden van Merel, was er een interview met de winnaars van het WEN project van vorig jaar. Zij vielen landelijk in de prijzen met het winnen van de FEDET award. Daarna volgden de bedrijfsbezoeken bij de Waterzuivering, het HOFtheater, The Green East, Bepacom en Tijenraan. Ook konden de leerlingen de Otib Experience bus bezoeken. Daar bestond de mogelijkheid om kennis te maken met allerlei facetten van de hedendaagse techniek.

Na de meivakantie volgen nog vier pitches, waarbij de leerlingen kunnen kiezen voor een opdracht voor de komende acht weken. Havo- en VMBO-leerlingen gaan samen werken aan de opdracht, om die vervolgens op het eindevenement op donderdag 27 juni te presenteren. Een vakjury kiest de drie best uitgewerkte projecten.

Bedrijven
De deelnemende installatiebedrijven zijn: Assink-Weustink Elektro BV in Raalte, Beekman Elektro BV in Raalte, Bepacom in Raalte, Disselhorst Totaalinstallateur in Heeten, Elders Totaalinstallateur BV in Raalte, Geissler installatietechniek BV in Lemelerveld, Installatiebedrijf van Gurp BV in Wijhe, InstallatieWerk Noord, Oost & Flevoland in Apeldoorn, Koetsier Installatietechniek in Wesepe, Loohuis Installatietechnieken in Heeten, Nijhof Installatietechniek in Broekland, Spekschate installatietechniek BV in Olst en Willemsen Installatie BV in Heino.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.