Home / Nieuws / Kleine paasvuren mogen komend weekend aangestoken worden

Kleine paasvuren mogen komend weekend aangestoken worden

REGIO – De kleine paasvuren mogen op zaterdag 27 en zondag 28 april alsnog aangestoken worden. Dit geldt voor de paasvuren in de gemeente Raalte waarvoor een stookontheffing is verleend voor het afgelopen paasweekend. Burgemeester Dadema heeft dit besluit genomen nadat vanochtend bekend werd dat de Veiligheidsregio fase 2 ‘extra alert’ heeft afgeschaald naar fase 1 ‘regulier risico’. Vanwege de recente regenval is er geen verhoogd risico meer op een natuurbrand.

De gemeente gaf eerder aan dat er een nieuwe datum gezocht zou worden voor het ontbranden van de kleine paasvuren. Eerder zijn er vanwege de droogte 83 stookontheffingen ingetrokken. Mensen met een stookontheffing kunnen ervoor kiezen om het paasvuur op 27 of 28 april aan te steken of het materiaal af te voeren of te versnipperen. De kosten voor het afvoeren en versnipperen zijn voor de eigenaar van het materiaal.

Lees ook

Werkzaamheden N340: Kwekerij Onderdijk stelt uit frustratie groene ontheffingskaart beschikbaar

DALFSEN – Kwekerij Onderdijk in Dalfsen heeft in verband met de komende werkzaamheden aan de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.