Jeugd Herman Heijermans brengt ‘Verkiezingsstrijd in Aerland’

OLST – De jeugd van Herman Heijermans brengt op zaterdagavond 13 en zondagmiddag 14 april het vierluik ‘Verkiezingsstrijd in Aerland’ op de planken in het Holstohus. Het verhaal handelt over een strijd om de macht tussen twee presidentskandidaten, waarbij propaganda en loze beloftes niet worden geschuwd.

Elke jeugdgroep neemt een bedrijf voor haar rekening. Het publiek kijkt bij de jongste groep naar het begin van het verhaal en ziet bij de andere groepen hoe zich dat verder ontwikkelt, totdat het bij de oudste groep tot een ontknoping komt. “Het was niet de insteek om er een politiek stuk van te maken, maar dit is in samenwerking met de kinderen zo ontstaan”, vertelt Jocelyne Assink, een van de regisseurs. Zij leidt de jongste twee groepen. De regie van de oudste twee groepen is in handen van Geoffrey Haynes. Hij vult aan: “We zijn begonnen met een basisthema: transformatie. Van daaruit zijn we met de spelers gaan brainstormen en toen is gaandeweg dit stuk ontstaan. Het gaat over een fictief land, Aerland. Daar moet een nieuwe president gekozen worden. Twee kandidaten voeren een felle strijd om de macht en uiteindelijk wordt een nieuwe president gekozen die niet bereid is om de gedane beloftes waar te maken.”

De regisseurs streven ernaar om een artistiek toneelstuk neer te zetten, waarbij ze het publiek willen verwonderen en verwarren. Om dat doel te bereiken, experimenteren ze met nieuwe theaterstijlen en maken ze gebruik van multimedia. Ook laten ze veel over aan de verbeelding van de toeschouwers en willen ze hen zelf laten nadenken. Geoffrey vertelt: “Het toneelstuk heeft tal van raakvlakken met de huidige maatschappij. Er is dan ook genoeg om over na te praten.”
De jeugdvoorstelling wordt op zaterdagavond 13 april om 19.30 uur en op zondagmiddag 14 april om 14.30 uur in het Holstohus op de planken gebracht. Kaartjes kosten 7,50 euro voor volwassenen en 5 euro voor donateurs en kinderen tot en met 12 jaar. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal en in de voorverkoop bij kantoorboekhandel Korten en tankstation OK/Calpam in Olst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.